Ετικέτες

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Στο κενό προσπάθειες για ανάληψη κατασκευών στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 7 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Στο κενό προσπάθειες για ανάληψη κατασκευών στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Δηλώσεις ΥΕΘΑ από τις Βρυξέλλες σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.
Σε αδιέξοδο δείχνει να οδηγείται η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να άρει την απαγόρευση που έχει επιβάλει η Κομισιόν στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για ανάληψη κατασκευής στρατιωτικού υλικού χωρών εκτός ΕΕ. Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης με τον αρμόδιο επίτροπο Χοακίν Αλμούνια.

Η διασταλτική ερμηνεία της ΕΕ καταστρέφει κάθε προοπτική βιωσιμότητας των ναυπηγείων καθώς δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνο με παραγγελιές του πολεμικού ναυτικού της χώρας μας δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης μετά τη συνάντηση με τον κ. Αλμούνια.
 http://www.skai.gr

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΎ ΓΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΆ

Τη συνεργασία του Χοακίν Αλμούνια, αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου για τον Ανταγωνισμό, ζήτησε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. 

Ο υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφερόμενος στη βιωσιμότητα των ναυπηγείων έκανε σαφές ότι αυτή εξαρτάται από τη δυνατότητα να επισκευάζει και να κατασκευάζει στρατιωτικά πλοία και τρίτων χωρών, αλλά και από την ανάκτηση από το ελληνικό Δημόσιο τμημάτων του ναυπηγείου που δεν αφορούν τον αμυντικό τομέα, με σκοπό την πώλησή τους και την επιστροφή των 539 εκατομμυρίων που, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρανόμως δόθηκαν στα ναυπηγεία υπό τη μορφή κρατικών ενισχύσεων.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργού η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και κατέληξε στη συμφωνία να συνεργαστούν στενά οι δύο πλευρές για την επίτευξη ενός συμβιβασμού. Επίσης ο υπουργός από τις Βρυξέλλες έστειλε μήνυμα προς τη διοίκηση των ναυπηγείων, που, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται με τις αποφάσεις, ότι «δεν μπορούν να υπάρξουν εκβιασμοί καθώς το υπουργείο Αμυνας δεν έχει να δώσει προίκα και οι προικοθήρες έχουν τελειώσει». http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου