Ετικέτες

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Η Μέρκελ προκαλεί τους Έλληνες


Η Μέρκελ προκαλεί τους Έλληνες

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 20, 2012
20120620-212943.jpgΓράφει ο Δημοσιογράφος Βασίλης Τσεκούρας
Όσο και να θέλει να το παίξει πολιτικός ηγέτης, η Άγκελα Μέρκελ φαίνεται να προκαλεί την Ελλάδα.
Το ξέρει καλά οτι οι Έλληνες δεν την έχουν στην καρδιά τους. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που είχε πει προ μηνών στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ: “Μα, μπορώ να έρθω στην Ελλάδα;”
Γνωρίζει καλά ότι στην Ελλάδα ρίχνουν πάνω της πολλές κατηγορίες για την κατάσταση της χώρας, αφού η αδιάλλακτη στάση της, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, έχει φέρει στα όρια τους πολλές οικονομίες.
Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή θα παίξουν στο Euro Ελλάδα και Γερμανία άρχισαν τα προκλητικά και ειρωνικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τυπου. “Παίζουμε με τους χρεωκοπημένους Ελληνες” έγραφε η Bild.
Κι όμως. Επισήμως, θέλουν να περάσουν τη γραμμή, οτι το ποδόσφαιρο είναι κάτι διαφορετικό από την πολιτική και δεν πρέπει να συγχεεται.
Η απόφαση της Μέρκελ να μεταβεί την Παρασκευή στην Πολωνία για να δει από κοντά τον αγώνα, φαίνεται οτι αλλάζει τα πράγματα. Την ίδια μέρα θα είναι στη Ρώμη για τη μίνι σύνοδο κορυφής. Άρα, δεν θα έχει χαλαρό πρόγραμμα.
Το γεγονός οτι δεν έχει πάει σε κανέναν άλλο αγώνα, παρά το οτι έχει άψογη σχέση με την εθνική ομάδα της Γερμανίας. Το οτι βρήκε αυτό τον αγώνα δεν είναι τυχαίο. Και όσο να λέει οτι να μην το παραδέχεται, προκαλεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου