Ετικέτες

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ Ο ΦΡ. ΦΡΑΓΚΟΣ Πυρομαχικά και καύσιμα, όχι εξοπλισμούς


ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ Ο ΦΡ. ΦΡΑΓΚΟΣ Πυρομαχικά και καύσιμα, όχι εξοπλισμούς

Ο Φρ. Φράγκος με τον νέο υπουργό Αμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο στη χθεσινή παράδοση - παραλαβή
Ο ΦΡ. ΦΡΆΓΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΈΟ ΥΠΟΥΡΓΌ ΑΜΥΝΑΣ ΠΆΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΌΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΉ ΠΑΡΆΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΉ
Ο ΑΠΕΡΧΌΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΆΦΗΣΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΊ ΌΤΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ ΕΜΦΑΝΊΖΟΥΝ ΕΛΛΕΊΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΈΔΩΣΕ ΣΤΟΝ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΌΠΟΥΛΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΏΝ ΕΠΙΤΕΛΕΊΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΌΓΙΟ. ΒΑΣΙΚΉ ΕΠΙΔΊΩΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ Η ΒΑΘΙΆ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΡΊΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ, ΤΌΝΙΣΕ Ο ΝΈΟΣ ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΑΜΥΝΑΣ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΌΠΟΥΛΟΣ

Την εντύπωση ότι παραδίδει... «καμένη γη» άφησε ο υπηρεσιακός υπουργός Αμυνας, στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, κατά την τελετή παραλαβής του υπουργείου Αμυνας από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο.
Ως να ήταν συνδικαλιστικός εκπρόσωπος και όχι υπηρεσιακός υπουργός Αμυνας, ο στρατηγός Φράγκος έκανε σόου μπροστά στις κάμερες, παραδίδοντας στον νέο υπουργό τις προτάσεις των Γενικών Επιτελείων για το μισθολόγιο, λες και στη χώρα δεν υπάρχει κεντρική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, Μνημόνιο και τρόικα...
Με στόμφο ο στρατηγός Φράγκος δήλωσε ότι το πρώτο θέμα είναι το ζήτημα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των οικογενειών των στρατιωτικών που έχουν υποστεί βαρύτατες περικοπές από 21% έως 35%.
Γραφειοκρατία
Κάτω από τα δύσπιστα μάτια της στρατιωτικής ηγεσίας ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Αμυνας άφησε επίσης να εννοηθεί ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις εμφανίζουν έλλειψη από πυρομαχικά και καύσιμα: «Δεν θέλουμε εξοπλισμούς» -είπε- «αλλά πυρομαχικά, καύσιμα και ανταλλακτικά. Δεν υπάρχει περιθώριο να μειωθούν άλλο οι λειτουργικές δαπάνες».
Ωστόσο, ο κ. Φράγκος παρέλειψε να πει ότι οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται για την προμήθεια των πυρομαχικών αρμάτων μάχης καθώς και των καυσίμων του Στρατού και της Αεροπορίας δεν οφείλονται στην έλλειψη κονδυλίων, αλλά στη γραφειοκρατία και την ευθυνοφοβία του κρατικού μηχανισμού.
Ηδη από τις αρχές Ιουλίου τα συναρμόδια υπουργεία Αμυνας και Οικονομικών έχουν εγκρίνει ένα κονδύλι ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια καυσίμων από τα Διυλιστήρια Ασπροπύργου, η αποδέσμευση του οποίου όμως καθυστερεί από το Ελεγκτικό Συμβούλιο το οποίο προβληματίζεται για τη νομιμότητα ή μη της διαδικασίας της απευθείας ανάθεσης που ακολουθήθηκε...
Επίσης το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει ήδη ενημερώσει την πολιτική ηγεσία ότι αποφάσισε να ενισχύσει τον κωδικό των καυσίμων με επιπλέον 33 εκατομμύρια. Για το τρέχον έτος ο κωδικός των καυσίμων διαθέτει σήμερα μόλις 22 εκατομμύρια ευρώ γι΄αυτό κρίθηκε αναγκαία η ενίσχυσή του με επιπλέον 33 εκατομμύρια που θα αφαιρεθούν από άλλους κωδικούς.
Επιδόματα...
Ωστόσο, η διαδικασία αυτή υπόκειται στον έλεγχο και την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο σημειωτέον όλες τις μεταβολές του προϋπολογισμού παρακολουθεί η τρόικα. Πάντως, είναι γνωστό ότι τα Γενικά Επιτελεία ανεξέλεγκτα μετακινούσαν ποσά από τους κωδικούς των καυσίμων στους κωδικούς της μισθοδοσίας για τη χορήγηση επιδομάτων στο προσωπικό!
Ο νέος υπουργός Αμυνας, Π. Παναγιωτόπουλος, ακούγοντας τις δηλώσεις του υπηρεσιακού υπουργού σημείωσε ότι «βασική επιδίωξη της κυβέρνησης Σαμαρά είναι η βαθιά οικονομική κρίση που έχει γονατίσει τη χώρα να μην περάσει και στις Ενοπλες Δυνάμεις και να μη μετατραπεί σε κρίση εθνικής κυριαρχίας».
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου