Ετικέτες

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Στα χνάρια του Παπανδρέου ο Κάμερον για την Αγγλία…


Στα χνάρια του Παπανδρέου ο Κάμερον για την Αγγλία…

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουλίου 1, 2012

Δημοψήφισμα θέλει να ζητήσει ο Ντέιβιντ Κάμερον στη Βρετανία..

Βεβαίως, δεν έχει καμία σχέση με το δημοψήφισμα που πρότεινε ο Παπανδρέου τον περασμένο Οκτώβριο, όταν τέθηκε το θέμα ευρώ ή δραχμή. Ο Κάμερον θέλει να βάλει δημοψήφισμα για τις σχέσεις Βρετανίας - ΕΕ, ενώ όπως λέει δεν θα στηρίξει το αναπτυξιακό πακέτο της Ευρώπης, μιας και η Αγγλία πλήττεται από την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία.

«Κατά τη γνώμη μου οι δύο έννοιες ‘Ευρώπη’ και ‘δημοψήφισμα’ μπορούν να συμβαδίζουν», αναφέρει σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Sunday Telegraph.

Όπως λέει, δεν τάσσεται υπέρ ενός δημοψηφίσματος για το αν η Βρετανία θα πρέπει να ανήκει στην ΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «το να εγκαταλείψουμε (την ΕΕ) δεν θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας μας», σημειώνει και προσθέτει: «Όμως γεγονός είναι ότι οι Βρετανοί δεν είναι ευχαριστημένοι από αυτό που έχουν και ούτε κι εγώ».

Τί προτείνει; «Μια διαφορετική στάση, πιο ελαστική που να βαρύνει λιγότερο τη Βρετανία στο πλαίσιο της ΕΕ». «Αυτό που επιθυμώ, και που πιστεύω ότι επιθυμεί και η μεγάλη πλειονότητα των Βρετανών, είναι τροποποιήσεις στη σχέση μας με την ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου