Ετικέτες

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ «ΕΚΔΙΚΗΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ UNESCO



ΤΕΤΆΡΤΗ, 2 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ «ΕΚΔΙΚΗΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ UNESCO

Σπύρος Θεοδωράτος

Ως φαίνεται, η ένταξη της Παλαιστίνης στην UNESCO  προκάλεσε τη συντονισμένη κυβερνοεπίθεση...
Ευρεία διαδικτυακή επίθεση προκάλεσε γενικό μπλακ-άουτ στα παλαιστινιακά εδάφη, την Τρίτη, με το σύνολο της χώρας να μένει χωρίς τηλέφωνο και σύνδεση στο Ίντερνετ Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Αρχής, οι πρωτοφανείς συντονισμένες επιθέσεις στον επικοινωνιακό ιστό της χώρας ξεκίνησαν το πρωί με στόχο το δίκτυο της εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας Paltel.
Όπως μετέδωσε το  BBC στη Ραμάλα, δια του ανταποκριτή του στην περιοχή, ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής, Γκασάν Γκαντίμπ, δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν η επίθεση της Τρίτης σχετίζεται με την πρόσφατη ένταξη της Παλαιστίνης στην  UNESCO, ωστόσο όλες οι πληροφορίες συντείνουν σε αυτό.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι χάκερς είχαν ένα σαφή συντονισμό και δρούσαν από πολλές χώρες ταυτόχρονα.

Επισημαίνεται πως αμέσως μετά την ένταξη της Παλαιστίνης στην UNESCO ως πλήρες μέλος, η αντίδραση του Ισραήλ – όπως και των ΗΠΑ – ήταν οργίλη, ενώ ανακοινώθηκε η διάθεση του Τελ Αβίβ να διακόψει άμεσα την οικονομική του ενίσχυση προς τη διεθνή Οργάνωση.

Υπενθυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος δέχεται συντονισμένη «κυβερνοεπίθεση» από χάκερς. Συχνές είναι ανάλογες ενέργειες, χωρίς ωστόσο να έχει – όπως κατά τη χθεσινή επίθεση – τεθεί εκτός λειτουργίας συνολικά το Διαδίκτυο ή οι τηλεφωνικές συνδέσεις.

Ακόμη, σημειώνουμε ότι την Άνοιξη του 2011 οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανάλογες «κυβερνοεπιθέσεις» εφεξής θα θεωρούνται από το αμερικανικό Πεντάγωνο ως casus belli.
http://www.elzoni.gr/html/ent/139/ent.15139.asp 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου