Ετικέτες

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Γαλλία: Τούρκοι χάκερ πίσω από την κυβερνοεπίθεση εναντίον της Charlie Hebdo


Γαλλία: Τούρκοι χάκερ πίσω από την κυβερνοεπίθεση εναντίον της Charlie Hebdo

undefined
Μία ομάδα τούρκων χάκερς ανέλαβαν την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, που σημειώθηκε πριν την εμπρηστική επίθεση που κατέστρεψε ολοσχερώς τα γραφεία της.

Η ομάδα αυτή των χάκερς, με την ονομασία Ακιντζιλάρ (Akincilar), χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως “μία μάχη εναντίον μίας έκδοσης που βάλει εναντίον των πεποιθήσεών της και των ηθικών της αρχών”. 
Σημειώνεται ότι τα γραφεία της Charlie Hebdo, καταστράφηκαν από πυρκαγιά που προκλήθηκε από εμπρησμό, την ημέρα που εξέδωσε ένα ειδικό φύλλο αφιερωμένο στις εκλογές στην Τυνησία και στην επιβολή του ισλαμικού νόμου στη Λιβύη, ανακοίνωσαν πηγές της αστυνομίας, που έκαναν λόγο για επίθεση με βόμβα μολότοφ.
Η ιστοσελίδα της εφημερίδας δέχθηκε επίσης επίθεση “από το εξωτερικό”, σύμφωνα με τον εκτελεστικό της διευθυντή Ερίκ Τορσό. Η πρώτη σελίδα του ιστότοπου αντικαταστάθηκε από μία φωτογραφία του μεγάλου τζαμιού της Μέκκας και το μήνυμα, στα αγγλικά, “No god but Allah” (“δεν υπάρχει Θεός εκτός του Αλλάχ”).
Σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου η ιστοσελίδα της Charlie Hebdo δεν ήταν προσβάσιμη καθώς η εταιρεία που την διαχειρίζεται, η Bluevision με έδρα το Βέλγιο, τον έθεσε εκτός λειτουργίας αφού “δέχθηκε απειλές”, όπως δήλωσε η δημοσιογράφος και υπεύθυνη του ιστότοπου Βαλερί Μαντό.
Η Μαντό επεσήμανε επίσης ότι η σελίδα στο Facebook της εφημερίδας δεν θα δέχεται εξωτερικά σχόλια, καθώς έχει ήδη γεμίσει από χιλιάδες μηνύματα, συχνά ακραία, στα γαλλικά και τα αραβικά, από μουσουλμάνους που εξέφραζαν τηναγανάκτησή τους για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου