Ετικέτες

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Liberation: «Ας έρθουμε στην θέση των Ελλήνων»


Liberation: «Ας έρθουμε στην θέση των Ελλήνων»

Να αναλογιστούν την δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί πλέον οι ταπεινωμένοι Έλληνες καλεί τους αναγνώστες της η Liberation, η οποία φιλοξενεί ταυτόχρονα και ένα περιεκτικό πορτρέτο του έλληνα πρωθυπουργού στην σημερινή της έκδοση με πρωτοσέλιδο τίτλο ” Η Ευρώπη έρμαιο”.

“Ελάτε για μια στιγμή στη θέση των Ελλήνων. Η χώρα τους χρεοκοπεί. Το γαλλο-γερμανικό δίδυμο κάλεσε τον πρωθυπουργό τους σαν λακέ στην G20…Αν θέλει δημοψήφισμα, το ερώτημα θα του υπαγορευτεί. Αν θέλει χρήματα πρέπει να υποταχθεί σε αυτούς που πλέον κυβερνούν …Η εναλλακτική; Το προτεκτοράτο ή η ντροπή” γράφει η εφημερίδα.
“Κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να εξελιχθεί η ευρωπαϊκή κρίση. Αύριο μπορεί να αγγίξει την Ιταλία ή την Ισπανία, μεθαύριο την Γαλλία…Ποια από αυτές τις χώρες θα δεχόταν τέτοια αντιμετώπιση, τέτοια ταπείνωση;” αναρωτιέται η Liberation.
Η γαλλική εφημερίδα φιλοξενεί ταυτόχρονα και ένα περιεκτικό πορτρέτο του έλληνα πρωθυπουργού, κάνοντας αναφορά στο “στοργικό και συγκαταβατικό” χαϊδευτικό “Γιωργάκης” με το οποίο αποκαλούσαν τον έλληνα πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι έχει το ίδιο όνομα με τον παππού του, τον Γεώργιο Παπανδρέου, “πολιτικό πρώτης γραμμής της δεκαετίας του ’60″.
Στη συνέχεια εξηγεί ότι ο έλληνας πρωθυπουργός,”κληρονόμος μιας μεγάλης πολιτικής δυναστείας, ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου- του πολύ χαρισματικού ιδρυτή και ηγέτη του ΠΑΣΟΚ που διετέλεσε πρωθυπουργός επί περίπου 12 έτη- κατόρθωσε εν τέλει, μετά από δυο εκλογικές αποτυχίες το 2004 και το 2007 να κερδίσει τις εκλογές…”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου