Ετικέτες

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Το ισραηλινό ναυτικό δοκιμάζει ένα νέο πύραυλο


ΠΈΜΠΤΗ, 3 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Το ισραηλινό ναυτικό δοκιμάζει ένα νέο πύραυλο

Το ισραηλινό ναυτικό δοκιμάζει ένα σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες δυνατότητες πύραυλων έδαφος-θάλασσα της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.  Πυραυλικά συστήματα αντιπυραυλικής προστασίας θα εγκατασταθούν σε μικρά
περιπολικά σκάφη που περιπολούν γύρω από τη Γάζα  και που είναι επιφορτισμένα με την τήρηση του ναυτικού αποκλεισμού.

Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί ένα ραντάρ τελευταίας γενιάς για την ανίχνευση και την παρακολούθηση πυραύλων. Τα τεχνολογικά επιτεύγματα  αυτών των δοκίμων πυραύλων αντιπυραυλικής προστασίας είναι τεράστια. Αν ο επιτιθέμενος πύραυλος είναι τηλεκατευθυνόμενος, το Ισραήλ θα μπορούσε ακόμη να κατευθύνει τον πύραυλο σε άλλο στόχο! Για παράδειγμα, (υπερβάλλω λίγο, αλλά ο σκοπός είναι ο ίδιος), ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από σχολείο της Γάζας μπορεί να εκραγεί αυτόματα ... στο ίδιο σχολείο από όπου η Χαμάς τον εκτόξευσε!

Το σύστημα αναπτύσσεται από την MAFAT, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Είναι η πρώτη φορά που ένας πύραυλος αναπτύσσεται μόνο για χρήση σε μικρά περιπολικά σκάφη. 
Αυτός ο νέος τύπος πυραύλου υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει το Ισραήλ στο ναυτικό του που έγινε μετά από την άφιξη του Ασκενάζι (και πρόσφατα την αναχώρησή του) ως Επιτελάρχης.

Αυτή η απόφαση να εξοπλίσει τα μικρότερα πλοία με συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας προέρχεται από τις νομιμοποιημένες ανησυχίες για τα όπλα που κατέχονται από τη Χαμάς στη Γάζα και τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου