Ετικέτες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Πότε οι ΗΠΑ θα σταματήσουν να σπέρνουν το θάνατο με τα μη επανδρωμένα drones;


Πότε οι ΗΠΑ θα σταματήσουν να σπέρνουν το θάνατο με τα μη επανδρωμένα drones;


Στις 2 Ιουνίου 2010, ο Philip Alston δημοσίευσε μια έκθεση, στην οποία κατέληξε ότι η CIA που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα των επιθέσεων με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη DRONES δεν παρέχει επαρκή στοιχεία για τη διαφάνεια των πράξεών της. Μετά την αποκάλυψη, αξιωματούχος της Υπηρεσίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για να τερματιστούν οι βομβαρδισμοί σε περιοχές κυρίως του Πακιστάν και του Αφγανιστάν από τα μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη DRONES, από τους οποίους σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλοί άμαχοι.
Στην έκθεσή του τότε ο Philip Alston επιχειρηματολόγησε υπέρ της αποκάλυψης που έκανε στηριζόμενος και σε μία ανακοίνωση – αποδοχή των ΗΠΑ ότι ο θάνατος 23 αμάχων από βομβαρδισμό με DRONES στην επαρχία Uruzgan του Αφγανιστάν τον Φεβρουάριο του 2010 οφειλόταν σε λάθος πληροφορίες των Μυστικών Υπηρεσιών (CIA).
Σε σημερινό δημοσίευμα στην Αμερικανική εφημερίδα THE WASHINGTON POST, o Paul D. Miller επαναφέρει το θέμα με τίτλο: Πότε οι ΗΠΑ θα λήξουν τον πόλεμο με τα Drones.
“Είναι λάθος ο Πρόεδρος ή καλύτερα ο κάθε Πρόεδρος μιας μεγάλης χώρας όπως είναι οι ΗΠΑ να μπορεί να σκοτώνει – χωρίς να λογοδοτεί – όλους όσους ο ίδιος θεωρεί επικίνδυνους για τη χώρα του. Το κράτος στις ΗΠΑ είναι διεφθαρμένο. Τα ίδια με το σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ έκαναν και οι προκάτοχοι του, ενώ το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και ο επόμενος Πρόεδρος. Είναι σε όλους μας ξεκάθαρο πως τα φονικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη DRONES θα συνεχίσουν να πετούν για πολλά χρόνια ακόμη”, γράφει ο Paul D. Miller που υπηρέτησε ως σύμβουλος της Εθνικής Ασφάλειας του Συμβουλίου στο Αφγανιστάν από το 2007 έως το 2009!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου