Ετικέτες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η φήμη των «πορτοκαλί» μέχρι τις ΗΠΑ




ΠΈΜΠΤΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Η φήμη των «πορτοκαλί» μέχρι τις ΗΠΑ

.Είναι από την Κύπρο - γιατί όμως κρατάνε σημαίες της Ελλάδας; Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ πιστεύουν αρκετά έντονα ότι η Κύπρος θα έπρεπε να είναι ενωμένη με την Ελλάδα 
Οι παραστάσεις των φίλων του ΑΠΟΕΛ στους αγώνες Champions League ξεπέρασαν τα ευρωπαϊκά σύνορα. Σημερινό ρεπορτάζ της πασίγνωστης αμερικανικής ιστοσελίδας bleachereport.com με θέμα «Οι πιο τρελοί οπαδοί της Ευρώπης», συμπεριλαμβάνει τους φίλους του ΑΠΟΕΛ ανάμεσα στις 10 ομάδες με «τρελούς» οπαδούς.

Εκτός από τους «πορτοκαλί», στο ρεπορτάζ γίνει εκτενής αναφορά για τους οπαδούς των ομάδων Σανκτ Παουλί, Σεντ Ετιέν, Λέγκια Βαρσοβίας, Άγιαξ, Νάπολι, Ερυθρός Αστέρας, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Χάιντουκ Σπλιτ και Μαρσέιγ.


Το δημοσίευμα:
«Δεν έχετε ακούσει για τον ΑΠΟΕΛ; Αν όχι, αυτό μπορεί να συγχωρεθεί. Αλλά να είστε σίγουροι πως αν ποτέ πάτε σε έναν από τους αγώνες τους ή δείτε τον μεγάλο αριθμό των οπαδών του που δίνει το ''παρών'' του στα εκτός έδρας παιχνίδια του Champions League, σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστοι.Είναι από την Κύπρο - γιατί όμως κρατάνε σημαίες της Ελλάδας; Λοιπόν, όπως συμβαίνει σε πολλούς Ultras στην Ευρώπη, η πολιτική και το ποδόσφαιρο είναι αλληλένδετα. Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ πιστεύουν αρκετά έντονα ότι η Κύπρος θα έπρεπε να είναι ενωμένη με την Ελλάδα και το καθιστούν αυτό αρκετά σαφές με τις επιδείξεις τους κατά τη διάρκεια των αγώνων».
http://borioipirotika.blogspot.com/2011/11/blog-post_4877.html
http://www.sigmalive.com/sports/football/cyprus/a%20league/437725 

ΥΜΝΟΣ ΑΠΟΕΛ (ΑΚΡΙΤΑΣ)

Στα κόνιστρα των αγώνων
που το πνεύμα μας κεντά
και το πνεύμα των προγόνων
πάντα αθάνατο πετά.

ΑΠΟΕΛ συ μας φτερώνεις
τη ψυχή και το κορμί
και τη νίκη καμαρώνεις
που σου φέρνουμε μ΄ορμή.

Κι΄ οταν βλέπεις νικηφόρα
τα δικά σου τα παιδία
που σου φέρνουνε για δώρα
των δαφνών τους τα κλαδία.

Στεφανώνεις την ορμή τους
κι η σημαία σου ποθεί
σαν ασκείται το κορμί τους
κι η ψυχή τους ν΄ασκηθεί
Και θα ψάλλουμε τον ύμνο
πάντοτε όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου