Ετικέτες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

«Κλειδί» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Κύπρος


«Κλειδί» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Κύπρος


«Χώρες που έχουν κολλήσει στο βαθύ τους χθες θα έχουν πρόβλημα στη συνάντηση τους με το μέλλον», ήταν το μήνυμα του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλου προς την Τουρκία, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο.

Επιπλέον, ζήτησε από την Αγκυρα να αντιληφθεί ότι «η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει κρίκο συνεργασίας, συνεννόησης και φιλίας με την Ελλάδα» Όπως είπε, «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, το κλειδί, όμως, για να εγκαινιαστεί μια καινούρια εποχή είναι στην Κύπρο».

«Δεν είμαστε εδώ», πρόσθεσε, «για να εκπέμψουμε απειλητικά συνθήματα, αυτά είναι έξω από το περιβάλλον πολιτισμού που η παρουσία μας στον ευρωπαϊκό χώρο, πλέον, εξηγεί και επιβάλλει, αλλά και σε ένα καινούργιο χώρο που γεννιέται».
«Η Ελλάδα, για μια ακόμα φορά, δηλώνει δημόσια ότι εγγυάται την ακεραιότητα, την ασφάλεια, την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας» διαβεβαίωσε ο υπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο οποίος όπως είπε, «δίνει το δικό του εθνικό αγώνα».
Ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε επίσης ότι «η οικονομική κρίση δεν έχει σε τίποτα αποδυναμώσει το αμυντικό σύστημα της χώρας» και συμπλήρωσε ότι «η χώρα μας είναι εγγύηση για την Κύπρο και για το μέλλον της. Είναι, όμως, και σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου