Ετικέτες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Μαραθωνοδρόμοι με τη «Φλόγα» στην καρδιά τους!



ΠΈΜΠΤΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Μαραθωνοδρόμοι με τη «Φλόγα» στην καρδιά τους!

Περισσότεροι από 80 ερασιτέχνες δρομείς, που προέρχονται από πολλές χώρες, συμμετείχαν στον 29ο Μαραθώνιο Κλασικής Διαδρομής, με το σήμα της "Φλόγας", του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, που «γεννήθηκε» το 1982 και από τότε έχει διανύσει μια μακρά διαδρομή αφοσίωσης και συνέπειας.

Ο παιδικός καρκίνος, άλλωστε, μπορεί να αποτελεί μια μαραθώνια συναισθηματικήκαι σωματική δοκιμασία για τα παιδιά και τους γονείς τους, αλλά σήμερα είναιιάσιμος και σε κάθε περίπτωση «διαχειρίσιμος» για δυο στα τρία παιδιά που ημοίρα τούς επιφυλάσσει αυτή τη δοκιμασία.
Η ομάδα των δρομέων, που διανύουν τη μαραθώνια διαδρομή με το σήμα της"Φλόγας" στην φανέλλα τους, φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερους συνανθρώπους εντός και εκτός των τειχών της χώρας για ενεργή συμμετοχή σε ένα σωματείο που έχει ωςμοναδικό στόχο την προσφορά, να απαλύνει τον πόνο παιδιών και γονέων.
Ο εμπνευστής της ομάδας Παύλος Διακουμάκος - που τερματισε με χρονο 3 ώρες και 27 λεπτά - ευαισθητοποιήθηκε, όταν γνώρισε τη "Φλόγα" στους διαδρόμους του νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", με αφορμή έναπρόβλημα υγείας του δικού του παιδιού. "Τρέχουμε για κοινωνικό σκοπό". "Κάνουμε γνωστή την οργάνωση. Κάνουμε εράνους. Μαζεύουμε χρήματα απότους εργασιακούς μας χώρους. Πρόσφατα τρέξαμε στην Τουρκία. Κάνουμε κάτι πουμοιράζεται στην κοινωνία" λέει
"Στον περσινό μαραθώνιο, για πρώτη φορά συμμετείχαν 30 φίλοι για τη "Φλόγα". Φέτος είναι πάνω από 80", λέει σ η πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Μαρία Τρυφωνίδου. "Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονταισυνέχεια δίπλα μας. Μας βοηθούν να μαζέψουμε χρήματα. Φέρνουν τρόφιμα στονξενώνα. Απευθυνόμαστε σ' αυτούς συνέχεια", προσθέτει και συμπληρώνει: "Είναιπολύ σημαντικό την ώρα της διάγνωσης να ενημερωθεί η οικογένεια και να μάθειότι πλέον ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί. Αυτό δεν συνέβαινεπριν από 20 χρόνια".
Δρομέας εθελοντής της "Φλόγας" και ο Γιώργος Σκέντζος που εξηγεί ότι "συνδυάζουμε την προσφορά με την προσωπική ικανοποίηση. Μαζευόμαστε κάθεΤετάρτη απόγευμα στις 7.00 μ.μ. στο άγαλμα Κυριακίδη, στη Φιλοθέη και τρέχουμε".
Με "έμβλημα", λοιπόν, το άγαλμα του Στέλιου Κυριακίδη, γιου αγροτών από την Κύπροπου διακρίθηκε διεθνώς ως δρομέας με αποκορύφωμα τη νίκη του στον Μαραθώνιο τηςΒοστώνης το 1946, γεννήθηκε ένα φυτώριο ερασιτεχνών δρομέων που στην επίμονηάσκηση του σώματος έχει προσθέσει την άσκηση στην προσφορά.
Μέλος της ομάδας που τρέχει στο Μαραθώνιο ο γνωστός δημοσιογράφος Παντελής Καψής που δηλώνει ότι "η συμμετοχή στη "Φλόγα" είναι το αντίδοτό μας στο μεγάλοπρονόμιο να τρέχουμε και να κάνουμε κάτι που αγαπάμε".
Η Χάνα Γκιερζένσκα ήρθε από την Ιταλία για να τρέξει με τη "Φλόγα"."Συναντήσαμε τον Παύλο στο Ίντερνετ, στο dailymile.com που απευθύνεται σεδρομείς απ' όλο τον κόσμο, και αποφασίσαμε να τρέξουμε για τη "Φλόγα"",συμπληρώνει.
Με ιδιαίτερη θέρμη μιλά και ο Νορβηγός Μόρτεν Ντάμσλεθ, που έχει ενωθεί με τηνομάδα της "Φλόγας" τα τελευταία δυόμισι χρόνια. "Είναι δυο τα ευεργετήματα της συμμετοχής στην ομάδα δρομέων της "Φλόγας"" λέει. "Συνδυάζω το τρέξιμο για τηνυγεία μου με έναν σκοπό. Κι αν δίνω κάτι στη "Φλόγα", μου το ανταποδίδει μετους ανθρώπους της. Πρόκειται για μια ώριμη ομάδα ανθρώπων, χωρίς ανταγωνισμούςκαι εξαιρετικά υποστηρικτική για ό,τι υπάρχει ανάγκη. Είναι πολύ ωραίο αίσθημανα νιώθεις ότι προσφέρεις σε ένα τέτοιο σωματείο. Η φλόγα μεγαλώνει συνέχεια".
Η Χριστίνα Μπάκα, γενική γραμματέας του Δ.Σ., είναι μέλος της "Φλόγας" από το2005 και φέτος συμμετεχει στον Μαραθώνιο. "Όλοι οι γονείς γνωρίζουμε απόπρώτο χέρι τις δυσκολίες της ασθένειας. Όλοι οι γονείς συνεχίζουμε να θέλουμενα προσφέρουμε είτε έχουμε ακόμη τα παιδιά μας, είτε όχι. Συνεχίζουμε ναπολεμάμε για τα άλλα παιδιά'.
Πέρα από τη συντήρηση του ξενώνα, η οικονομική στήριξη επεκτείνεται στην κάλυψη εξετάσεων που δεν υποστηρίζονται από τα ασφαλιστικάταμεία. Με χρήματα που συγκέντρωσε η "Φλόγα" αγοράσθηκε ο αξονικός τομογράφος του "Αγία Σοφία". Ο σύλλογος έκανε μεγάλο αγώνα για να δημιουργηθεί, με την αποφασιστική στήριξη του ΟΠΑΠ τελικά, το ακτινοθεραπευτικό κέντρο στο "Αγλαΐα Κυριακού".
Την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και γονέων αναλαμβάνουν επαγγελματίες ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που πληρώνονται από τη"Φλόγα".Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου κ. Τρυφωνίδου επισημαίνει ότι στον ξενώνα της "Φλόγας" φιλοξενούνται μονίμως 30 παιδιά και οι οικογένειές τους.
Πρόκειται ουσιαστικά για 30 διαμερίσματα, όπου συγχρόνως τα παιδιά μπορούν-εντός του ξενώνα- να συνεχίζουν το σχολείο, ενώ οι εκδηλώσεις πουδιοργανώνονται θυμίζουν ότι η χαρά της ζωής και η αλληλεγγύη είναι πάντα παρούσα εκεί όπου όλα δείχνουν σκοτεινά και ατελέσφορα.
Είναι μια "Φλόγα" με πραγματικό φως που επιζητά τη μεγαλύτερη διάχυση στηνκοινωνία για να νιώσουν τη θέρμη της όλο και περισσότερα παιδιά που έχουν ανάγκη.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου