Ετικέτες

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Κόλπο στρατηγικής η απομάκρυνση του Dugin από τον V. Putin;






Ο γεωπολιτικός σύμβουλος A. Dugin αποπέμφθηκε από το συμβούλιο του V. Putin αλλά και από την έδρα του Πανεπιστημίου που εργαζόταν. Πολλοί έσπευσαν να πουν πώς έγινε επειδή ήταν πράκτορας των Τούρκων (και η αφέλεια έχει τα όρια της) άλλοι επειδή ήρθε σε κόντρα ισχύος με τον Πρόεδρο της Ρωσίας  και μερικοί είπαν πώς έγινε ως στάχτη στα μάτια των Δυτικών , ως εξιλαστήριο θύμα για το θέμα της Ουκρανίας λόγω της ακραίας εθνικιστικής τάσης του.


H λογική, μάλλον, λέει πως ο συνδυασμός των παραπάνω (εκτός του ότι είναι πράκτορας είπαμε) έφερε την απομάκρυνση του.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει όντως μια ειδική "αλλεργία" κατά ανθρώπων που θα θελήσουν να περάσουν δική τους γραμμή απέναντι στην δική του. Η κόντρα των δύο ανδρών ήταν γνωστή από τον περασμένο χρόνο, όπου η σκληροπυρηνική στάση του φιλόσοφου  αποτελούσε εμπόδιο πράξεων για τον διπλωμάτη και ψυχρό υπολογιστή καταστάσεων , Putin.

O Dugin ήθελε να περάσει την  εικόνα μιας Ρωσίας με επιβολή Βυζαντινού αυτοκρατορικού προτύπου, ενώ ο Putin ως προϊόν μυστικών υπηρεσιών και ψυχρών υπολογισμών επιχειρηματικών κύκλων ποτέ δεν ενστερνίστηκε παραπάνω από όσο έπρεπε την ιδεολογία αυτή.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναγνωρίζοντας πώς, από ένα σημείο και μετά ,η τυφλή ακολουθία ενός τέτοιου προτύπου πολιτικής θα έφερνε σε αδιέξοδο την Ρώσικη πολιτική  σε Ουκρανία και Γεωργία, αποφάσισε την ριζική απομάκρυνση με τρόπο εντυπωσιακό για να κερδίσει και πόντους απέναντι στους ξένους διπλωμάτες που θα έβλεπαν ένα τύποις "εξορθολογισμό" της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας, δίνοντας ίσως και πάτημα για νέες συζητήσεις και εκτόνωση της κατάστασης.

Όμως αυτό δεν σημαίνει πως η Ρωσία θα κάνει πίσω σε όλα. Ίσα ίσα που είναι καθαρά ένα πολιτικό τρικ "εξαγνισμού" το οποίο θα δώσει και το δόλωμα μαζί με το αγκίστρι  σε περίπτωση που η Δύση το αρπάξει και πάλι με επικεφαλής τον πρόεδρο Ομπάμα. Είναι γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος  φημίζεται για τις λανθασμένες διπλωματικές κινήσεις του.

Το μέλλον θα δείξει αν τελικά η συγκεκριμένη στρατηγική κίνηση θα πιάσει ή όχι.


Σχετική πηγή: http://khpg.org/en/index.php?id=1404029911

===========================================

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2014.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου