Ετικέτες

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

«Εξωτικές» τεχνολογίες για την αεροπορία του 2040


BAE Systems
Στα αποκαλυπτήρια μιας σειράς φουτουριστικών τεχνολογιών οι οποίες θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε πολεμικά και πολιτικά αεροσκάφη ως το 2040 ή και νωρίτερα προχώρησαν επιστήμονες και ερευνητές της BAE Systems.

Ειδικότερα, οι τέσσερις τεχνολογίες που παρουσιάστηκαν είναι οι εξής: τρισδιάστατοι εκτυπωτές οι οποίοι είναι τόσο εξελιγμένοι ώστε να μπορούν να παράγουν/ εκτυπώνουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) κατά τη διάρκεια μιας αποστολής, τμήματα αεροσκαφών τα οποία μπορούν να αυτοεπισκευάζονται/ «θεραπεύονται» μέσα σε λίγα λεπτά, ένας νέος τύπος αεροσκάφους μακράς εμβέλειας που «σπάει» σε μικρότερα σκάφη όταν καταφθάνει στον προορισμό του και ένα όπλο κατευθυνόμενης ενέργειας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αναχαίτιση πυραύλων, χτυπώντας τους στην ταχύτητα του φωτός.
BAE SYSTEMS
Φουτουριστικό αεροσκάφος εξοπλισμένο με όπλα εκτόξευσης πυραύλων με την ταχύτητα του φωτός.
Ειδικοί της Research and Development team της BAE Systems παρείχαν στο ευρύ κοινό μία πρώτη ματιά σε τεχνολογίες (On board 3D printing, The Transformer, The Survivor, Directed Energy Systems) οι οποίες βρίσκονται ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού, και υπό κανονικές συνθήκες θα παρέμεναν μυστικές. Η ομάδα συνεργάζεται με ειδικούς και διανοητές πάνω σε θέματα αεροπορίας από πανεπιστήμια, κυβερνητικούς φορείς και μια ευρεία γκάμα εταιρειών, με στόχο την πρόγνωση και «εξερεύνηση» της αεροναυπηγικής του μέλλοντος. Για τους σκοπούς της παρουσίασης, δόθηκαν στη δημοσιότητα τέσσερα μικρά animations σχετικά με τις εν λόγω τεχνολογίες.
BAE SYSTEMS
Η BAE Systems αναζητά τη δυνατότητα να μπορούν τα αεροσκάφη να μπορούν να «θεραπεύσουν» τον εαυτό τουςμέσα σε λίγα λεπτά, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Όπως δήλωσε ο Νικ Κολοζίμο, φουτουριστής και engineering manager της ομάδας R&D, «φυσικά δεν μπορούμε να ξέρουμε με ακρίβεια τι είδη τεχνολογιών αεροσκαφών θα χρησιμοποιούνται το 2040, αλλά είναι ωραίο που μπορούμε να δείξουμε στο κοινό κάποιες ιδέες οι οποίες θα μπορούσαν να υλοποιηθούν, παρουσιάζοντας το πού θα μπορούσε να φτάσει η σημερινή τεχνολογία. Η BAE Systems έχει μια πλούσια κληρονομιά έρευνας και ανάπτυξης, και η ομάδα μας βασίζεται κυριολεκτικά σε δεκαετίες έρευνας και ανάπτυξης από χιλιάδες επιστήμονες και μηχανικούς».
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου