Ετικέτες

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Σε κλοιό πιέσεων η Ουκρανία


Μετά την πρώτη νίκη έναντι του Βερολίνου και των Βρυξελλών, η Μόσχα απασφαλίζει τη «βόμβα» για το Κίεβο. Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι η συμφωνία για την τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου είναι στον αέρα.

Ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση από τη συμφωνία με την Ε.Ε. και τη νέα σύγκλιση με τη Ρωσία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς καλείται να σβήσει τη φωτιά που ανάβει νεότερη δήλωση από τη Μόσχα.

Η Μόσχα και το Κίεβο δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στα θέματα της μείωσης των τιμών του ρωσικού φυσικού αερίου και της ένταξης της Ουκρανίας στην υπό τη Μόσχα τελωνειακή ένωση των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ουκρανός ομόλογός του Βίκτορ Γιανουκόβιτς συναντήθηκαν την Παρασκευή στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, όπου συζήτησαν για «συνεργασία στον τομέα της ενέργειας», αλλά σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπήρξε τελική συμφωνία.

Συνέχιση διαδηλώσεων

Εντωμεταξύ, στο Κίεβο συνεχίζονται οι διαδηλώσεις μετά την επίσκεψη του προέδρου Γιανουκόβιτς στη Ρωσία για συνομιλίες και ενώ, όπως είναι γνωστό, το ζήτημα της διατήρησης της χαμηλής τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου αποτελεί κλειδί για την επιβίωση της οικονομίας της χώρας.
Η αντιπολίτευση από την πλευρά της, που καλεί σε μεγάλη διαδήλωση την Κυριακή στο Κίεβο, θεωρεί ότι μία επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία και κυρίως η ένταξη της Ουκρανίας στην υπό τη Μόσχα τελωνειακή ένωση των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών θα είχε «τραγικές» συνέπειες για τη χώρα.


Πηγή :  thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου