Ετικέτες

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

H Google αναλαμβάνει την βελτίωση και διαχείριση Ομοσπονδιακού αεροδρομίου των ΗΠΑ.



Εικόνα απο το πρώτο υπόστεγο, υπό αναβάθμιση, US Airfield Moffet
Σε μια ιδιάζουσα περίπτωση ιδιωτικής συμφωνίας της Google και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, η εταιρία ανέλαβε την αναμόρφωση και την διαχείριση του Moffet αεροδρομίου στην περιοχή του San Francisco. Πρόκειται για μια παλιά αεροπορική βάση του ναυτικού που απο το το 1990 περίπου είναι στην ιδιοκτησία της NASA.

Η συμφωνία όπως δημοσιεύθηκε φέρει την Google σαν την εταιρία που θα αναδιαμορφώσει και θα εκμοντερνίσει τα υπόστεγα του αεροδρομίου καθώς και ενός γηπέδου golf ( !!! ) ακριβώς δίπλα απο αυτό. Το κόστος του όλου έργου θα φτάσει στα 40 εκατομμύρια δολάρια.
Η δράση της εταιρίας ΄έπεσε χρονικά μαζί με την έρευνα της NASA όπου οδήγησε σε μια αποκάλυψη , πώς οι δύο συνιδρυτές της  Larry Page και Sergey Brin καθώς και του διευθύνων συμβούλου Eric Schmidt απολάμβαναν μια πολύ επικερδή έκπτωση της τάξης των 5,3 εκατομμυρίων δολαρίων για την χρήση του , με ιδιωτικά τους αεροσκάφη και ελικόπτερα , το 2009.
Οι αντιδράσεις είναι πάρα πολλές, καθώς φαίνεται να υπάρχουν πολλές σκοτεινές πτυχές, όπως και το γεγονός πως οι παραπάνω σταμάτησαν την χρήση του πεδίου, αφού χτίζουν ενα καινούριο χώρο στην περιοχή του διεθνές αεροδρομίου στο Mineta San Jose.
Σχόλιο: Η διαφθορά δεν γνωρίζει σύνορα. Γνωρίζει απο μεγέθη.. όσο μεγαλύτερα μεγέθη οι συμμετέχοντες, τόσο μεγαλύτερα και τα κέρδη και η λεία κάποιων
 πηγή: http://news.yahoo.com/google-subsidiary-run-nearby-federal-airfield-003610841.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου