Ετικέτες

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Γερμανοί και Κατασκοπεία

Γιώργος Γεωπόνος, Θεσσαλονίκη
1) " η κυρία Μέρκελ είπε ότι θα μιλήσει με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ... για την οικοδόμηση ενός ευρωπαϊκού δικτύου επικοινωνιών έτσι ώστε η ηλεκτρονική αλληλογραφία των πολιτών και άλλα δεδομένα να μην περνούν από σέρβερ των ΗΠΑ."

Ε ναι...να περνούν από σέρβερ Γερμανών και Γάλλων. Να φακελώνουν μόνο οι δικές τους μυστικές υπηρεσίες τους ιθαγενείς. Λες και αν θέλουν οι Αμερικανοί ή οι Βρετανοί δεν μπορούν με άλλους τρόπους να παρακολουθήσουν ένα δίκτυο. Από τον πιο απλό τρόπο "σπασίματος", ενός δικτύου μέχρι τον πιο "απίθανο" και "ανύπαρκτο"(ανύπαρκτο για αυτούς που δεν έχουν τα ατελείωτα ερευνητικά κέντρα και την οικονομική βάση μιας υπερδύναμης για να τον αναπτύξουν).


Θα τους εμποδίσουν οι Γερμανοί...τα (αυτο)καταστροφικά γεωπολιτικά στρουμφάκια?
Φτιάχνουν μερικά "βαλιτσάκια" και μiα βάση-κτίριο ηλεκτρονικών υποκλοπών, έχουν πράκτορες, κάνουν οικονομική διείσδυση, παγιδεύουν με χρηματισμό (που τον καταγράφουν οπτικοακουστικά) διάφορους "Ταλιμπάν" προτεκτοράτων και νομίζουν ότι είναι "πρώτοι".
Ποτέ δεν θα ναι για πολλούς λόγους.

Να τους θυμίσουμε μήπως ποιοι φτιάξανε τον πρώτο υπολογιστή, ποιοι είχαν μαζέψει τα καλύτερα μυαλά(μεταξύ των οποίων και μαθηματικοί) για αποκρυπτογράφηση επικοινωνιών και ποιοι βελτίωσαν σε μικρό χρόνο το ήδη καλό κατασκοπευτικό τους σύστημα(με κάθε μέσο υποκλοπής πληροφοριών) μεταμορφώνοντας το σε κορυφαίο από τα μέσα του έτους 1940 και μέχρι το τέλος του Β Παγκοσμίου αλλά και αργότερα?

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ

Οι πληροφορίες των Βρετανών σώσανε τον κόσμο από τον παππού των σημερινών Γερμανών. Τα "χρυσά αυγά" όπως αποκαλούσε ένας πολιτικός κάποιους που με πατριωτισμό, αθόρυβα και μεθοδικά κέρδισαν τον πόλεμο. Το 1945 ο εξοπλισμός υποκλοπών και αποκρυπτογράφησης και η μονάδα τους (τυπικά) καταστράφηκε και όσοι κατόρθωσαν αυτή την αθόρυβη νίκη αξιοποιήθηκαν αλλιώς με άλλο όνομα, τοποθεσία και κτίρια. "Άλλαξε ο Μανωλιός(μάλλον Τομ όχι Μανωλιός) και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς". Ανανεωμένος μαζί με τον Σαμ παίξανε μπάλα στο γήπεδο με τους Σοβιετικούς που ήταν επαγγελματίες και αποτελεσματικοί παρόλο που χάσανε στο τέλος.

Βρετανοί δώσανε τεχνογνωσία στους Αμερικανούς και αυτοί ως η νέα υπερδύναμη μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο ειδικά στον τομέα των ηλεκτρονικών πληροφοριών το "απογειώσανε" γιατί είχαν τους οικονομικούς πόρους αλλά και τους κορυφαίους επιστήμονες κάθε ειδικότητας.

Και τότε νόμιζαν ότι η Schlussemachine E είναι απαραβίαστη. Το γερμανικό στρατιωτικό κρυπτογραφημένο "ίντερνετ" της εποχής. Πίστευαν ότι ο συνδυασμός κρυπτογράφησης που προσέφερε ήταν τόσο πολύπλοκος που η πιθανότητα "σπασίματος" ήταν ανύπαρκτη. Πάντα είναι θέμα χρόνου και μην υποτιμάς τον αντίπαλο. Πρέπει να είναι ο έξυπνος και να είσαι ο χαζός...για να νικάς.

Γνωστή η Γερμανική (αυτο)καταστροφική αλαζονεία, μιας μεγάλης δύναμης που ποτέ δεν μπορεί να δεχτεί τον ρόλο που της αναλογεί και ζητά περισσότερα. Με το ίδιο πάντα τέλος.

2) "Οι προσπάθειες της Γερμανίας να εργαστεί προς την κατεύθυνση μιας διεθνούς συμφωνίας «Οχι κατασκοπία» έχουν αποτύχει μέχρι τώρα"

Δύο επαγγέλματα είναι τα πιο αρχαία. Όταν θα καταφέρει να καταργήσει το πρώτο θα μπορέσει και το δεύτερο.
Όποιος (στο μέτρο των δυνατοτήτων του) δεν κατασκοπεύει "συμμάχους" και "εχθρούς" είναι μαλάκας. Ωμά, ψυχρά, αληθινά και γεωπονικά διότι είμαστε παιδιά της φύσης και όχι διπλωμάτες. Τη λέξη μαλάκας τη χρησιμοποιούμε και ως φιλική προσφώνηση στην αποικία, μην μας παρεξηγήσει.
Την μαθαίνουν και γελάνε οι (νεότερες) συμπατριώτισες της που έρχονται για τουρισμό.

Κάποιος πρέπει να της πει μια φράση που είχε ο Παπανδρέου στην Θάτσερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου