Ετικέτες

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Με 21 μαχητικά Su-30SM θα ενισχυθεί η ρωσική πολεμική αεροπορία το 2014


Είκοσι ένα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων Sukhoi Su-30SM θα παραλάβει εντός του 2014 η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία Irkut Corporation.«Έχουμε ήδη παραδώσει 16 Su-30SM. Μέσα στην τρέχουσα χρονιά θα παραδοθούν άλλα 21» δήλωσε ο πρόεδρος της Irkut Όλεγκ Ντεμτσένκο στο περιθώριο του Singapore Air Show.
Η Irkut και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχουν υπογράψει τρεις διαφορετικές συμβάσεις για την παράδοση συνολικά 65 μαχητικών Su-30SM έως το 2016. Ο αναπληρωτής διοικητής της πολεμικής αεροπορίας Σεργκέι Κόμπγιλας είχε πει πέρυσι ότι τα εν λόγω αεροσκάφη θα παραδοθούν στις μοίρες πλήρως εξοπλισμένα.
Το Su-30SM είναι η τελευταία έκδοση της οικογένειας των δικινητήριων μαχητικών Su-30 και αποτελεί την εξέλιξη του μονοθέσιου μαχητικού Su-27το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας. Το νέο αεροσκάφος διαθέτει ενισχυμένο ραντάρ και βελτιωμένες ραδιοεπικοινωνίες, εξελιγμένο σύστημα αναγνώρισης φίλιου – εχθρικού, νέο εκτινασσόμενο κάθισμα και καινούργια όπλα. Επίσης τα ακροφύσια του κινητήρα που διαθέτουν σύστημα διανυσματικού ελέγχου πτήσης θα παρέχουν στον πιλότο εξαιρετικές δυνατότητες ελιγμών σε χαμηλές ταχύτητες.
Πηγή: RIA Novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου