Ετικέτες

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η “Αιχμή του Δόρατος” του αμερικανικού ναυτικού στη Σούδα


Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Ενα από τα πλέον ταχύτερα , λόγω και της καινοτόμας  σχεδίασής του, πολεμικό πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες την βάση της Σούδας και έκανε – ως νέο πλοίο- και μια <<επίδειξη>> των δυνατοτήτων του, στο πλαίσιο ανεφοδιασμού και εκπαιδευτικής δραστηριότητας του προσωπικού του.


Πρόκειται για το υψηλής ταχύτητος σκάφος της Διοίκησης Θαλασσίων Στρατιωτικών Μεταφορών του Nαυτικού των ΗΠΑ, το USNS “Spearhead” (JHSV 1), Το Χάι Σπίντ με την διπλή καρίνα και τα άλλα …σχεδιαστικά …κόλπα,  είναι το πρώτο σκάφος της νέας αυτής κλάσης του US NAVY  που έκανε ένα τέτοιο ταξίδι  εκτός ”ορίων”  ΗΠΑ συμμετέχοντας  στο πρόγραμμα συνεργασίας <<Africa Partnership Station>>  του 6ου Στόλου.

Ταχεία φόρτωση – μεταφορά

Το USNS “Spearhead” (”Aιχμή Δόρατος”) καθώς και άλλα πλοία της κατηγορίας του, είναι κατασκευασμένο  έτσι που του επιτρέπει να φορτώνει διάφορες συσκευές μέσα σε 20.000 τετραγωνικά πόδια (1.900 m 2)  ανάλογα με την αποστολή όπως η μεταφορά των στρατευμάτων ή εξοπλισμού.
Είναι 103 μέτρα (338 πόδια) μήκος, Έχει χώρο για 41 μέλη του πληρώματος, αν και υπό κανονικές συνθήκες πλέει με 22 , καθώς και καταλύματα ύπνου για μέχρι 150 άτομα και επιπλέον 312 θέσεις για μεταφορά στρατευμάτων. Έχει τέσσερις MTU 20V8000 M71L μηχανές, που δίνουν μέγιστη ταχύτητα 43 κόμβων (49 mph) και υπηρεσιακή ταχύτητα 35 κόμβων (40 mph). Υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις για ένα ελικόπτερο.
Ευρώπη -Αφρική και μετά Λ.Αμερική

Η κατασκευή του άρχισε στις 22 Ιουλίου 2010, βαφτίστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2011. ενώ η παράδοση στο ναυτικό έγινε στις αρχές του 2012, για να υποβληθεί σε δοκιμές στη θάλασσα - επίσημα παραδόθηκε στο ναυτικό στις 5 Δεκεμβρίου 2012.  Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013  ξεκίνησε η λειτουργία του στην βάση  Little Creek .Κόστισε 312 εκ δολάρια.

Το  πρώτο του ταξίδι είναι στην Ευρώπη (Μεσόγειο) και την Αφρική και θα ακολουθήσει ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική.
Ads by Media PlayerAd Options
http://www.onalert.gr/stories/i-aixmi-tou-doratos-tou-amerikanikou-nautikou-sti-souda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου