Ετικέτες

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)

Α)Κόμμα Σκοπίων: Ο Γκρούεφσκι την έχει «ψωνίσει» με τα μνημεία


Κόμμα Σκοπίων: Ο Γκρούεφσκι την έχει «ψωνίσει» με τα μνημεία
Ο Γκρούεφσκι έχει τρελαθεί με τα μνημεία, τονίζει   το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα των Σκοπίων- ЛДП και καλεί το κυβερνών κόμμα να  παραιτηθεί και να κηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Το σκοπιανό κόμμα αναφέρει μία σειρά μέτρων που πρέπει να γίνουν για τη χώρα  και τονίζει ότι ο Γκρούεφσκι πρέπει να πάρει την τολμηρή απόφαση να αποσύρει όλα  τα μνημεία από το κέντρο των Σκοπίων, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό  Περισκόπιο.

Καλεί, επίσης, την υπουργό πολιτισμού, Καντσέβσκα, να ανταποκριθεί  στον οικονομικό έλεγχο για το αγαπημένο έργο της κυβέρνησης που είναι η  αναμόρφωση του κέντρου της πόλης των Σκοπίων, με τη σωρεία των αγαλμάτων που  έχουν στηθεί.
Το ЛДП, παρακολουθεί με ανησυχία, όλα όσα λαμβάνουν χώρα, με τόσο ανεπιθύμητα  και δυσάρεστα γεγονότα καθώς και τη δειλία των αρχών να στήνουν μνημεία τα …  μεσάνυχτα!
Το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής  των εκλογών, το κόμμα του Γκρούεφσκι αποπειράθηκε να χτίσει, πάλι νύχτα,  εκκλησία στο ιστορικό φρούριο της πόλης «Καλέ», προκειμένου να  ψαρέψει ψήφους, ένα συμβάν που προκάλεσε τη μήνι των πολιτών της  πόλης.
Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/379838/komma-skopion-o-gkroyefski-tin-ehei-psonisei-me-ta-mnimeia#ixzz2n5e8q8gG
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Β)Σκόπια: Γέμισε το κέντρο της πόλης με αντιφασιστικά συνθήματα


Σκόπια: Γέμισε το κέντρο της πόλης με αντιφασιστικά συνθήματα
Με αντιφασιστικά μηνύματα γέμισε το κέντρο των Σκοπίων,  τα οποία τοιχοκόλλησαν σε μνημεία που ανέγειρε το καθεστώς του Νίκολα Γκρούεφσκι  και σε δημόσια κτήρια που ακολουθούν την προπαγάνδα του.
Τα μηνύματα γράφηκαν στη σλαβική και την αλβανική γλώσσα και είχαν το ερώτημα  «Μέχρι πότε φασισμός;», «όχι, δεν αγαπούν την πατρίδα  με τον φασισμό».
Σύμφωνα με το σκοπιανό δημοσίευμα, τα συνθήματα τοιχοκολλήθηκαν αργά το  βράδυ, στο προεδρικό κτήριο, στην Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, στο υπουργείο Πολιτισμού, στη λεγόμενη πύλη του Θριάμβου, στο γλυπτό του Προμηθέα  και σε άλλα μνημεία στο κέντρο της πόλης.
Οι αρχές άρχισαν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, όπως διαβάζουμε στο  Βαλκανικό Περισκόπιο.
Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/380342/skopia-gemise-to-kentro-tis-polis-me-antifasistika-synthimata#ixzz2n5dR9yMa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου