Ετικέτες

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ποιες συνήθειες δολοφονούν το γάμο: Έρευνα


Ακόμη κι αν γνωρίζεις χρόνια τον άλλο, ακόμη και αν έχει προηγηθεί συγκατοίκηση πριν το γάμο ορισμένες συνήθειες, που έχει είτε ο ένας είτε ο άλλος, είναι δυνατόν να προκαλέσουν ομηρικούς καυγάδες.

Όταν δε η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι γάμοι να... διαλύονται. Απόδειξη, ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των διαζυγίων τα τελευταία χρόνια για τα οποία, από ιατρικής τουλάχιστον άποψη, δεν φταίει μόνο η οικονομική κρίση.

Όσο και αν φαίνεται παράδοξο τροφές που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά μπορούν να βλάψουν όχι μόνο την υγεία αλλά και το γάμο.

Για τις ανάγκες μελέτης, η οποία θα συνεχίζεται μέχρι τα τέλη του 2014, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ohio ζήτησαν από ζευγάρια να καταναλώσουν γεύματα με burgers στο εργαστήριο.

Στη συνέχεια, τους έγιναν αιματολογικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι τα λιπαρά φαγητά κάνουν τους ανθρώπους να στρεσάρονται περισσότερο και να γίνονται πιο αντιδραστικοί στους συζυγικούς καβγάδες.

δεν χαμογελούν

Ερευνητές του Πανεπιστημίου DePauw, ανακάλυψαν ότι όσες γυναίκες δεν χαμογελούν στις φωτογραφίες των παιδικών και φοιτητικών τους χρόνων έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν ως ενήλικες, συγκριτικά με τις γυναίκες που στις φωτογραφίες τους έβγαιναν πολύ χαμογελαστές.

Αντίθετα οι γελαστοί άνθρωποι, υποστηρίζουν οι ειδικοί, μπορεί να είναι από αυτούς που αναζητούν και επιδιώκουν τις σταθερές σχέσεις, αφού το χαμόγελο είναι μεταδοτικό, και επομένως οι σύθντροφοί τοςυ περνούν καλά μαζί τους.

στο ενοίκιο ή ιδιόκτητο

Αν το σπίτι στο οποίο ζεί το ζευγάρι είναι ιδιόκτητο τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να παραμείνουν μαζί.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ομάδα οικονομολόγων του Hunter College, οι οποίοι συνέδεσαν την ιδιοκτησία ακινήτου με την συχνότητα διαζυγίων.

Όπως εξήγησαν όταν η αγορά ακινήτων βρίσκεται σε ύφεση, οι ιδιοκτήτες τείνουν να μένουν στους γάμους τους, επειδή είναι πιο δύσκολο να πουλήσουν το ακίνητο αφού φοβούνται να μη χάσουν τα χρήματα τους.

στα δεσμά του shopping therapy

Οι επιστήμονες του Brigham Young University, σε πρόσφατη μελέτη, ανακάλυψαν ότι τα ζευγάρια που παραδέχονται πως λατρεύουν τα χρήματα, την πολυτέλεια και τα ατελέιωτα ψώνια εμφανίζουν 10-15% χαμηλότερη σταθερότητα στον γάμο τους, από τα ζευγάρια που λένε πως το χρήμα δεν έχει μεγάλη σημασία γι'αυτούς.

Μάλιστα, ο γάμος ανάμεσα σε δύο υλιστές είναι σε χειρότερη μοίρα, από έναν γάμο στον οποίον μόνο ο ένας από τους δύο είναι μανιακός με τα ψώνια.

κακές παρέες

Έρευνα του Πανεπιστημίου Brown απέδειξε πως τα ζευγάρια με χωρισμένους φίλους έχουν 147% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν επίσης!

καπνίζετε μόνοι

Ομάδα επιστημόνων από το Κέντρο Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής της Αυστραλίας βρήκε ότι το κάπνισμα δεν αποτελεί υψηλό κίνδυνο διαζυγίου, εκτός αν καπνίζουν και οι δύο σύντροφοι. Τα ποσοστά διαζυγίου, όμως, αυξάνονται σημαντικά (από 67 έως 95%) όταν μόνο ένας από τους δύο συντρόφους -ιδιαίτερα η γυναίκα- καπνίζει.
Πηγή : iatropedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου