Ετικέτες

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Αίγυπτος: Οι Κόπτες θύματα των συγκρούσεων


10/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 4 εμφανίσεις
Κόπτες
 
Οι διώξεις κατά των Κοπτών, είναι αμέτρητες στη διάρκεια της ιστορίας τους στην Αίγυπτο, ιδιαίτερα μετά την επανάσταση της 30ης Ιουνίου, η οποία κατέληξε στην απομόνωση του «Μοχάμεντ Μόρσι» και της ομάδας  του.


 Η τελευταία ξεκίνησε μια πορεία βίας, προκειμένου να επιστρέψει πίσω στην εξουσία.
 
Οι Κόπτες και οι περιουσίες τους αποτέλεσαν το βασικό στόχο των επιθέσεων των οπαδών του Μόρσι κατά τις συγκρούσεις- διαδηλώσεις τους, καθώς και στοχευμένες εγκαταστάσεις των θεσμικών οργάνων ασφαλείας και των κυβερνητικών υπηρεσιών.
 
Έχουν καεί δεκάδες εκκλησίες και κτήρια θρησκευτικών υπηρεσιών και μια σειρά από σπίτια και καταστήματα, και συνεχίζουν να γράφουν επιθετικά συνθήματα στους τοίχους σπιτιών και καταστημάτων σε ορισμένες πόλεις της Άνω Αιγύπτου.
 
Οι Κόπτες καθορίζονται ως «άπιστοι» και ο συνεχής κατατρεγμός τους έχει δημιουργήσει πανικό και τρόμο στις καρδιές τους, αφού ως χριστιανοί σε εκείνες τις περιοχές έχουν καταστεί στόχος.
 
Οι βίαιες επιθέσεις κατά των Κοπτών έρχονται μετά από τις δηλώσεις ορισμένων ηγετών του πολιτικού Ισλάμ που με μίσος βλέπουν ότι η επανάσταση της 30ης Ιουνίου έληξε την απομόνωση στην οποία  τους είχαν επιβάλλει.
 
Η Κοπτική Εκκλησία έχει τονίσει ότι  σέβεται  την απόφαση της πλειοψηφίας του αιγυπτιακού λαού, όπως είπε ο Πάπας Tawadros II.
 
 
 
«Εάν το κάψιμο των εκκλησιών είναι το τίμημα για τη σταθερότητα της χώρας, αυτό δεν μας αφήνει αδιάφορους» και επεσήμανε ότι  οι επιθέσεις κατά των Κοπτών έχουν βοηθηθεί από την αιρετική ομιλία ορισμένων ηγετών των ισλαμικών κινημάτων που απείλησαν τους Κόπτες με θάνατο.
 
Ο Πάπας Tawadros II ήταν επικριτικός με τις αρχές τις οποίες κατηγόρησε ότι συμβάλλουν στην ατιμωρησία  των κατηγορουμένων.
 
«Εάν οι αξιωματούχοι  που είναι επιφορτισμένοι με την επιβολή του νόμου, είναι ανίκανοι  ή απρόθυμοι, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους και να αφήσουν την ευθύνη σε αυτούς που μπορούν να επιβάλλουν το νόμο», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου