Ετικέτες

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

«’Οχι» των γιατρών στην αποκλειστική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας


undefined
Την απόσυρση της εγκυκλίου του ΕΟΠΥΥ, καθώς και του σχετικού νόμου, για την αποκλειστική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, ζητάει εκ νέου από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).
Σε ανακοίνωσή του, ο ΠΙΣ επαναλαμβάνει τη θέση του για συνταγογράφηση και της εμπορικής ονομασίας του φαρμάκου παράλληλα με τη δραστική ουσία, τόσο στα σχόλια της συνταγής, όσο και στο βιβλιάριο του ασθενούς, τονίζοντας «ότι είναι καιρός να εφαρμοστεί η νομοθεσία, ώστε κανένα φάρμακο να μην χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή».
Στην ίδια ανακοίνωση ο Σύλλογος αναφέρεται στο θέμα των επίορκων, χαρακτηρίζοντας «απαξιωτική» την αναφορά του υπουργού Υγείας ότι «ιατροί τα πιάνουν» και κάνει λόγο για ισοπέδωση και συκοφάντηση του ιατρικού σώματος.
«Θα καταφύγουμε στη δικαιοσύνη για να προστατεύσουμε το κύρος του ιατρικού κόσμου, ζητώντας να επιληφθεί της διερεύνησης για όλα τα πρόσωπα εξουσίας, διοικητών, στελεχών, υπαλλήλων, κ.ά., τα οποία συμμετείχαν “στο μεγάλο πάρτι”, της υγείας τα προηγούμενα 10 χρόνια και με τις πράξεις ή τις παραλείψεις των εζημίωσαν αφάνταστα τα ασφαλιστικά ταμεία, το κράτος και τους πολίτες συνολικά», αναφέρει ο ΠΙΣ.
Πηγή :  newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου