Ετικέτες

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

“Να παραδώσεις τα χημικά σε μία εβδομάδα για να μη γίνει επέμβαση”


Tελεσίγραφο παγίδα απευθύνει στον Άσαντ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι,ότι αν παραδώσει το χημικό οπλοστάσιο του εντός μιας εβδομάδας δεν θα πραγματοποπιηθεί η επέμβαση.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, John Kerry δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Bashas al-Assad….
, θα μπορούσε να επιλύσει την κρίση εάν παρέδιδε όλα του τα χημικά όπλα στη διεθνή κοινότητα, μέσα σε μια εβδομάδα.
Αλλά πρόσθεσε αμέσως μετά, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του, William Hague, ότι δεν νομίζει πως ο Assad «πρόκειται να το κάνει αυτό».
Ερωτηθείς ακόμη για την απάντηση του Assad στη συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο CBS, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον ενοχοποιούν για το ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση με χημικά της 21ης Αυγούστου, ο Kerry τόνισε ότι «μόλις σας έδωσα τα πραγματικά στοιχεία».
«Ξέρουμε ότι το καθεστώς έδωσε εντολή να γίνουν προετοιμασίες για μια επίθεση με χημικά. Ξέρουμε ότι ανέπτυξαν δυνάμεις».
Ακόμη, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Λονδίνο, ο Kerry υποστήριξε επίσης ότι η σχέση μεταξύ ΗΠΑ-Βρετανίας είναι πολύ ισχυρή παρά την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο με την οποία η χώρα αποφάσισε να μην συμμετέχει σε στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας.
Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι για τη “διπλωματική υποστήριξη της Βρετανίας” στις ΗΠΑ όσον αφορά το σχέδιό τους για στρατιωτική δράση κατά της Συρίας.
Ο βρετανός υπουργός υπενθύμισε ωστόσο ότι η κυβέρνησή του “σέβεται” το όχι του βρετανικού Κοινοβουλίου, στα τέλη Αυγούστου, σε μια βρετανική συμμετοχή σε ενδεχόμενες επιθέσεις κατά της Δαμασκού.
Φυσικά ακόμα και εάν ήταν πραγματικές οι αμερικανικές προθέσεις η παράδοση ενός μεγάλου χημικού οπλοστασίου δεν μπορεί να συμβεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, και ο Άσαντ δεν θέλει να το παραδώσει έτσι και αλλιώς καθότι το θέλει για την αυτοάμυνά του.
Παρόμοιο τελεσίγραφο παγίδα έιχαν αποστείλει οι ΗΠΑ και στον Σαντάμ Χουσείν στο Ιράκ το 2003 ζητώντας του να παραδώσει τα ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής.Ενώ και λίγο πριν ισοπεδώσουν την Σερβία το 1998 ζητούσαν από τον Σ.Μιλόσεβιτς πράγματα που δεν μπορούσε να δώσει.
Πάγια τακτική των Αμερικανών για να δημιουργούν αφορμές πριν χτυπήσουν.
Πηγή :  kafeneio-gr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου