Ετικέτες

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Πατριωτισμός και Ενοπλες Δυνάμεις, έννοιες ταυτόσημες



undefined
Σεργκέι Γκοριάσκο
Την έκδοση ειδικού βιβλίου με την ιστορία του ρωσικού, ώστε «οι στρατεύσιμοι να γνωρίζουν γιατί πηγαίνουν στο στρατό», αλλά και γενικότερα την αύξηση του πατριωτικού αισθήματος των φαντάρων, προωθεί ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.
Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου του υπουργείου Άμυνας, στην οποία συζητήθηκε και το θέμα της πατριωτικής διαπαιδαγώγησης του στρατεύματος, ο κ.Σοϊγκού ζήτησε από τους διοικητές να καθιερώσουν τον καθημερινό πρωινό ψαλμό του εθνικού ύμνου. Όπως ανέφερε, ίσως αυτό να φαίνεται εκ πρώτης όψεως υπερβολικό, αλλά προέτρεψε όσους έχουν αντίθετη γνώμη για αυτή την πρόταση, να την εκφράσουν. Κατά πληροφορίες, η «καινοτομία» αυτή δεν θα επεκταθεί στους μόνιμους αξιωματικούς, αλλά οι διοικητές των διαφόρων στρατιωτικών Σωμάτων και Περιφερειών θα επωμιστούν προσωπικά την τήρηση της εντολής να τραγουδιέται ο εθνικός ύμνος από τους κληρωτούς.
Νέες στολές
Ο αναπληρωτής υπουργός Αμύνης της Ρωσίας, στρατηγός Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ, αναφέρθηκε στην ένδυση του στρατού, η οποία θα συμβάλλει αναμφισβήτητα στην άνοδο του πρεστίζ της στρατιωτικής θητείας. Γι’ αυτή θα χρησιμοποιηθούν όλες οι καινοτομίες στον τομέα της ρωσικής κλωστοϋφαντουργίας με σκοπό η εμφάνιση των στρατιωτών να περάσει σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο. Πρόσθεσε επίσης, ότι κάποια επιπλέον διακριτικά στοιχεία στις στρατιωτικές φόρμες που θα αφορούν τα χρόνια υπηρεσίας, θα κάνουν πιο ελκυστική την υπηρεσία στο στρατό για ορισμένες κατηγορίες του προσωπικού, όπως τους επαγγελματίες οπλίτες του στρατού ξηράς και του ναυτικού.
Ο Σεργκέι Σοϊγκού ακόμα, επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός σύντομου εγχειρίδιου της ιστορίας του ρωσικού στρατού. Στο βιβλίο θα δοθεί έμφαση στις ιστορικές περιόδους κατά τις οποίες ο στρατός είχε ενεργό ρόλο. Επίσης, ο υπουργός ανέθεσε να καταρτιστεί ένας κατάλογος από βιβλία στρατιωτικού και πατριωτικού περιεχομένου, η ανάγνωση των οποίων θα είναι υποχρεωτική για τους φαντάρους. Απαίτησε δε, να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος και η δημιουργία ενός κινηματογραφικού στούντιο στον τηλεοπτικό σταθμό του υπουργείου Άμυνας, στο οποίο θα γυρίζονται ταινίες καλλιτεχνικού χαρακτήρα και ντοκιμαντέρ. Παραρτήματα αυτού του στούντιο θα πρέπει να δημιουργηθούν σε διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Να σημειωθεί πως με την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Άμυνας, ο κ.Σοϊγκού, δίδεται μεγαλύτερη έμφαση στην ενίσχυση της πατριωτικής παραμέτρου. Αυτό αποτελεί πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού, ο οποίος φάνηκε δυσαρεστημένος όταν διαπίστωσε πως η πλειοψηφία των στρατεύσιμων δεν γνωρίζει ακριβώς τους λόγους για τους οποίους έχουν κληθεί στο στρατό. Ένας άλλος υψηλός στρατιωτικός αξιωματούχος ανέφερε με ικανοποίηση ότι «πλέον ο στρατός θα διδάσκεται πραγματικά να αγαπά την πατρίδα».
Το πρωτότυπο άρθρο βρίσκεται στη διεύθυνση:http://www.kommersant.ru/doc/2245624

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου