Ετικέτες

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Yμνος του BBC για τη Θεσσαλονίκη: Πολλές ιστορίες, μια καρδιά


27/8/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 21 εμφανίσεις
Yμνος του BBC για τη Θεσσαλονίκη: Πολλές ιστορίες, μια καρδιά [βίντεο]
Ιστορία, κουλτούρα, χαλαροί ρυθμοί ζωής, μοναδική αρχιτεκτονική, εκπληκτική γαστρονομία και μια καμπάνια που αναδεικνύει τα χαρίσματα της Θεσσαλονίκης πρωταγωνιστούν στο ρεπορτάζ του BBC.
Στο ρεπορτάζ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση του τουρισμού, στην προσέλκυση Ρώσων και Ισραηλινών τουριστών, αλλά και στην ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας. Αναφορά γίνεται και στο γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη προσελκύει νεανικό τουρισμό αλλά και ομοφυλόφιλους. Κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας της πόλης – στο οποίο εστιάζει το ρεπορτάζ- είναι «Πολλές ιστορίες- μια καρδιά» ενώ μιλάει για την πόλη ο Σπύρος Πέγκας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε.» (τότε ήταν Αντιδήμαρχος Πολιτσμού και Τουρισμού).
Η κάμερα καταγράφει ιδιαίτερες στιγμές μέσα στην περίφημη αγορά της Θεσσαλονίκης με τις φωνές των πωλητών, την κίνηση, τα αστεία, βόλτες στην παραλία, στα εστιατόρια. Εστιάζει στο γεγονός πως μπορείς να ζήσεις, να δεις να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου όλη η ιστορία της πόλης, η πολυπολιτισμικότητά της, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνεις τη ζωή σε μια μοντέρνα, σύγχρονη πόλη. Ενας σπάνιος συνδυασμός συνύπαρξης που κάνει την πόλη μοναδική.
Εδώ μπορείτε να δείτε το video με το ρεπορτάζ-οδοιπορικό.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου