Ετικέτες

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

NA KΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ...


Τη δέσμευσή του να βάλει «λουκέτο» στη φυλακή - κολαστήριο του Γκουαντάναμο αναμένεται να επαναλάβει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα ,σε ομιλία που θα εκφωνήσει εντός της εβδομάδας αναθεωρώντας σε μεγάλο βαθμό ..την αντιτρομοκρατική πολιτική των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον θα λάβει νέα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομκρατίας αλλά και την χρήση μη επανδρωμένων , τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών. Το κλείσιμο του Γκουαντάναμο στη Κούβα αλλά και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι δύο θέματα που διχάζουν το αμερικανικό Κογκρέσο, για το λόγο αυτό ο πλανητάρχης θα εστιάσει σ' αυτά, αποκαλύπτει Αμερικανός υψηλόβαθμα αξιωματούχος στον αμερικανικό Τύπο.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του , πιθανότατα την Πέμπτη, στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στην Ουάσινγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναλύσει "την πολιτική του και τις προσπάθειες για το κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο" στην Κούβα. Στα τέλη Απριλίου ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να εντείνει τις προσπάθειές του για να κλείσει η στρατιωτική φυλακή, όπως είχε δεσμευτεί κατά την προεκλογική εκστρατεία του.

Τους τελευταίους μήνες, οι 102 από τους 166 κρατούμενους στο Γκουαντάναμο πραγματοποιούν απεργία πείνας και οι 30 από αυτούς σιτίζονται αναγκαστικά με ρινογαστρικούς σωλήνες γεγονός που πιέζει την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον να λάβει θέση για το ζήτημα.

Όπως υποστήριξε ο Αμερικανός αξιωματούχος που δεν θέλει να κατονομαστεί, ο πλανητάρχης θα αναλύσει κατά την ομιλία του τους κινδύνους "που αντιμετωπίζουμε σήμερα σε μία περίοδο όπου η καρδιά της Αλ Κάιντα έχει αποδυναμωθεί αλλά νέοι κίνδυνοι έχουν αναδυθεί". Επιπλέον, "θα συζητήσει την πολιτική και τη νομική βάση που συνιστούν το υπόβαθρο των ενεργειών μας εναντίον των τρομοκρατικών απειλών όπως είναι η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών". Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες εναντίον εξτρεμιστών ισλαμιστών αλλά η χρήση τους επικρίνεται ολοένα και περισσότερο.

Πηγή :  fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου