Ετικέτες

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

“Πετάνε” με τη… μουσική τους Ψαραντώνης, Σκωτσέζοι και Λουδοβίκος


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 21, 2013
Την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαΐου, οι 25 Σκωτσέζοι μουσικοί που συνεχίζουν να βρίσκονται στην Αγία Γαλήνη παρακολουθώντας μαθήματα στη σπηλιά του μυθικού πάρκου «Δαίδαλος και Ίκαρος», θα δώσουν προς τιμή των κατοίκων και των επισκεπτών, συναυλία με άλλα δρώμενα, επιχειρώντας με την παράστασή τους να αναβιώσουν το πέταγμα των ηρώων του μύθου. Πάντως, οι ξένοι καλλιτέχνες μαγεμένοι από τις ομορφιές του τόπου και την υποδοχή που τους επιφύλαξαν από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι.
σκωτσέζοι δαίδαλος ίκαρος λουδοβίκος πάρκο αγία γαλήνηΌπως είναι γνωστό, οι Σκωτσέζοι βρίσκονται από την περασμένη Κυριακή στην Αγία Γαλήνη, υλοποιώντας «ένα όνειρο ζωής», και καθημερινά και για πολλές ώρες της ημέρας είναι στο πάρκο και μέσα στη σπηλιά την οποία έχουν μετατρέψει σε ένα μοναδικό ωδείο για τη μουσική τους εκπαίδευση και τις άλλες ομοειδείς δράσεις τους.
Η έκπληξη της βραδιάς της ερχόμενης Παρασκευής, βέβαια, θα είναι η παρουσία και συμμετοχή στην εκδήλωση του Ψαραντώνη, ο οποίος θα ανοίξει τη γιορτή στις 7 το βράδυ με κρητικούς σκοπούς και μαντινάδες, καλωσορίζοντας τους μουσικούς από την Σκωτία.
Για την επιτυχία της γιορτής, ήδη βρίσκονται σε κινητοποίηση φορείς και κάτοικοι, με πρώτο τον τοπικό τουριστικό και εξωραϊστικό σύλλογο «Δαίδαλος και Ίκαρος» που σηκώνει και το μεγάλο βάρος της.

Η βραδιά με τον εμπλουτισμό της από τις εκδηλώσεις που αποφασίστηκαν, χαρακτηρίζεται μοναδική στα χρονικά, και θεωρείται η αρχή των όσων θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι αλλά και τα επόμενα χρόνια. Για την επιτυχία της ήδη είναι «επί ποδός» και οι τοπικοί σκωτσέζοι δαίδαλος ίκαρος λουδοβίκος πάρκο αγία γαλήνηεπαγγελματίες που θα συμβάλλουν μεταξύ των άλλων και με την προσφορά κεράσματος, δείγμα της κρητικής φιλοξενίας…
«Νομίζω ότι έφτασε ο καιρός να βγάλουμε προς τα έξω όλα όσα είχαμε κρυμμένα τόσα χρόνια στον τόπο μας», δήλωσε ο πρόεδρος του διοργανωτή φορέα Μανώλης Φουντιδάκης, προσθέτοντας με ικανοποίηση: «Το πάρκο που δημιουργήσαμε, θεωρώ είναι ο χώρος για να «παντρέψουμε» το μύθο με το σήμερα. Ήδη, υπάρχει ανέλπιστο ενδιαφέρον από γνωστά ονόματα και ομάδες για να το χρησιμοποιήσουν για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς και αυτό το ενδιαφέρον μας δίνει τη δύναμη. Νομίζω ότι είμαστε ακόμη στην αρχή και στην πορεία του χρόνου σε αυτό το θεατράκι των τριακοσίων θέσεων, που ορθώς ο Λουδοβίκος στην επίσκεψή του εδώ το ονόμασε «Θέατρο του Λιβυκού Δαίδαλος και Ίκαρος», θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις και γιορτές με σημείο αναφοράς το μυθικό πέταγμα…»
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ
σκωτσέζοι δαίδαλος ίκαρος λουδοβίκος πάρκο αγία γαλήνηΜετά τη μουσική και τα δρώμενα των Σκωτσέζων και του Ψαραντώνη, «κλείστηκε» η εμφάνιση του γνωστού τραγουδοποιού Λουδοβίκου των Ανωγείων στο ίδιο θέατρο στις 20 Ιουλίου.
Ο Λουδοβίκος που δέχτηκε την πρόταση πριν καιρό στην Αθήνα από τον πρόεδρο του συλλόγου «Δαίδαλος και Ίκαρος», εξέφρασε κατά την επίσκεψή του στο χώρο τον θαυμασμό του για το έργο στο λόφο της Αγίας Γαλήνης και καθόρισαν την ημερομηνία εμφάνισής του για μια συναυλία.
Και βέβαια, σε εκκρεμότητα βρίσκεται και μια ακόμη εκδήλωση στο θέατρο από την θεατρική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου, εκκρεμότητα που θα τακτοποιηθεί τις επόμενες μέρες με την επίσκεψη στον χώρο της προέδρου της.MadeinCreta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου