Ετικέτες

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Απαχθείς επιστρέφει σπίτι του 23 χρόνια μετά χάρη στο Google Maps

Αίσιο τέλος είχε η ιστορία του 28χρονου Luo που σε ηλικία μόλις 5 χρόνων έπεσε θύμα απαγωγής από το σπίτι του στο Guangan City της επαρχίας Sichuan στην Κίνα. Όπως αναφέρει, κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσε να θυμίζει στον εαυτό του την εικόνα της πατρίδας του ώστε μια μέρα να μπορέσει να επιστρέψει σε αυτήν.

Με το πέρασμα των χρόνων οι αναμνήσεις σιγά-σιγά ξεθώριασαν και μόνο μια εικόνα έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη μου, αυτή δύο γεφυρών κοντά στο σπίτι που διέμενε.
 

Πέρυσι ο Luo ανακάλυψε μια ιστοσελίδα που παρέχει υπηρεσίες σε θύματα απαγωγής και δημοσίευσε μια περιγραφή της πατρίδας του όπως τη θυμόταν. Μισό χρόνο αργότερα, ένας εθελοντής τον ενημέρωσε για την υπόθεση ενός ζευγαριού στην πόλη Guangan που πριν από 23 χρόνια ακριβώς είχε χάσει το γιο του.

Εν συνεχεία, ο Luo έκανε χρήση του satellite view στο Google Maps για να δει αν η περιοχή χτυπά κάποιο καμπανάκι στη μνήμη του και προς μεγάλη του έκπληξη αντίκρισε τις γέφυρες που είχε χαραγμένες στο μυαλό του όλα αυτά τα χρόνια. Τελικά, δύο δεκαετίες μετά ο 28χρονος άντρας πραγματοποίησε ταξίδι 1500km και επέστρεψε σπίτι του όπου τον περίμενε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση η οικογένια του.



Πηγή :  www.techgear.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου