Ετικέτες

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

«Σύναξη» εννέα βαλκάνιων αρχηγών ΓΕΕΘΑ στα Τίρανα


undefined
Στην 7η Διάσκεψη των αρχηγών Γενικών Επιτελείων των βαλκανικών χωρών, η οποία ξεκίνησε σήμερα στα Τίρανα και θα διαρκέσει δύο ημέρες, θα παρευρεθούν  οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβούνιο, της Σερβίας, της Τουρκίας και της Ρουμανίας, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος
.
Με αφορμή τη συνάντηση των εννέα βαλκάνιων αρχηγών ΓΕΕΘΑ στα Τίρανα ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, στη διάρκεια ομιλίας του σε διάσκεψη με τη συμμετοχή των αρχηγών Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμων των βαλκανικών χωρών, ζήτησε τη συνεργασία όλων των χωρών της περιοχής για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η ευρωατλαντική ενσωμάτωση, καθώς και η περιφερειακή συνεργασία είναι τα πιο πολύτιμα ‘εργαλεία’ για την επίτευξη των στόχων όλων των χωρών μας. Οι κίνδυνοι για την ασφάλεια δεν είναι απλώς τοπικοί και δεν παραμένουν ερμητικά κλειστά εντός τον εθνικών σύνορων. Καμία από τις χώρες μας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τους κινδύνους αυτούς», υπογράμμισε ο Αλβανός πρόεδρος.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί και μετέχουν ως παρατηρητές και οι επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Κροατίας και της Σλοβενίας, ενώ υπάρχει και εκπροσώπηση, σε υψηλό επίπεδο, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στόχος της διάσκεψης είναι η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των βαλκανικών χωρών για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και την αντιμετώπιση των καταστροφών από της θεομηνίες.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου