Ετικέτες

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ένας χρόνος «ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ»


Σήμερα, 20 Μαΐου του 2013, το «ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ» έχει γενέθλια, καθώς συμπληρώνει αισίως τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του. Η πτήση του ιστολογίου στον ψηφιακό ουρανό του διαδικτύου, το έφερε σε αυτό το διάστημα, εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο παντού, εκεί όπου χτυπάει η ελληνική καρδιά. Από τις χώρες της Ευρώπης μέχρι τις πιο μακρινές περιοχές της υφηλίου, σε Αμερική και σε Αυστραλία.

Η επέτειος λοιπόν αυτή του ενός χρόνου, επιβάλλει και ένα μικρό απολογισμό. Σήμερα, ο αριθμός των αναρτήσεων, έφτασε τις 364, ολοκληρώνοντας έτσι ένα πλήρες ημερολογιακό έτος, καθώς το ιστολόγιο αναρτά καθημερινά μόνο μια δημοσίευση.

Το γεγονός δε, ότι οι συνολικές επισκέψεις έχουν αγγίξει ήδη τον αριθμό 33.317, είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικό, αν συνυπολογίσει κανείς την ιδιαιτερότητα του «ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ», ως ένα ιστολόγιο με εξειδικευμένο ενδιαφέρον και θεματικό περιεχόμενο, που διαφοροποιείται από τα συνήθη ενημερωτικά και ειδησεογραφικά ιστολόγια με την ποικίλη ύλη.

Σχεδόν καθημερινά περισσότεροι από 50-70 αναγνώστες, ανατρέχουν στο αρχείο και στις θεματικές κατηγορίες των αναρτήσεων, αναζητώντας πληροφορίες και γνώση για ζητήματα που άπτονται της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού. Αυτό, είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή του κόπου και του χρόνου που απαιτεί η λειτουργία του.

Άλλωστε, εξ αρχής η πρόθεση μου δεν ήταν η πάση θυσία προβολή του ιστολογίου και το κυνήγι των «κλικ», αλλά η συνέπεια στην ποιότητα των δημοσιεύσεων, η υπηρεσία του πνεύματος, του πολιτισμού και των τεχνών, ο σεβασμός στην ανάγκη των απαιτητικών αναγνωστών για κάτι διαφορετικό, που μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο στη σκέψη και στο γόνιμο προβληματισμό.

Η πέρα από τις προσδοκίες μου ανταπόκριση, δείχνει ότι το «ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ», έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό των σταθερών φίλων αναγνωστριών και αναγνωστών του.

Σε αυτούς όλους, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, διότι στη δική τους ενθάρρυνση, αν και συνήθως σιωπηλή, χρωστώ την επιμονή και την αμείωτη επιθυμία να συνεχίζω. Ανανεώνω λοιπόν, με την βοήθεια του θεού, τη δέσμευση μου προς όλους εσάς, πως το «ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ», θα συνεχίσει και τον δεύτερο χρόνο της ζωής του, να εστιάζει στην ποιότητα και στην προβολή του Λόγου και της Τέχνης.

Με εκτίμηση

Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος

Πηγή :  peritexnisologos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου