Ετικέτες

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΚ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)

  Α)Οι τζιχαντιστές καλούν σε κλιμάκωση επιθέσεων στη διάρκεια του Ραμαζανίου

Γιώτα Χουλιάρα Νίκλαν 






Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τους υποστηρικτές του την Τρίτη να αυξήσουν τις επιθέσεις εναντίον χριστιανών, σιιτών και σουνιτών μουσουλμάνων που πολεμούν στο πλευρό του συνασπισμού υπό αμερικανική ηγεσία.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Αμπού Μουχάμαντ Αλ-Αντνάνι κάλεσε τους τζιχαντιστές να μετατρέψουν τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου σε εποχή «κινδύνου για τους άπιστους, τους σιίτες και τους αποστάτες μουσουλμάνους» και κάλεσε να πραγματοποιηθούν περισσότερες επιθέσεις σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη.



Ο Αντνάνι τους άραβες στο Λεβάντε και τη Σαουδική Αραβία να εξεγερθούν κατά των «τυραννικών ηγετών τους».

Ισχυρίστηκε ότι φυλές σουνιτών στο Ιράκ στηρίζουν πλέον τους τζιχαντιστές.

http://www.jpost.com/Breaking-News/ISIS-urges-followers-to-escalate-attacks-on-
=====================================================================================
Β)Το ISIS κρέμασε δύο αγόρια επειδή δεν τηρούσαν το Ραμαζάνι




Το Ισλαμικό Κράτος κρέμασε χθες σε πάσσαλο δύο αγόρια στην ανατολική Συρία επειδή δεν τηρούσαν το Ραμαζάνι, τον μήνα νηστείας των μουσουλμάνων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



"Κάτοικοι της πόλης Μαγιαντίν, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, είπαν στο Παρατηρητήριο ότι το Ισλαμικό Κράτος κρέμασε σε έναν πάσσαλο δύο αγόρια ηλικίας κάτω των 18 ετών κοντά στην έδρα της Χίσμπα", της αστυνομίας των τζιχαντιστών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

"Κρέμασαν τα παιδιά με σχοινιά σε έναν πάσσαλο από το μεσημέρι", σημείωσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι τα παιδιά "παρέμεναν κρεμασμένα αργά χθες το βράδυ".

"Προφανώς τα έπιασαν επ'αυτοφόρω την ώρα που έτρωγαν", πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στα δύο αγόρια είχαν κρεμάσει επίσης μια ταμπέλα στην οποία αναγραφόταν: "διακοπή της νηστείας χωρίς θρησκευτική αιτιολογία".

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει μεγάλα τμήματα εδάφους στην Συρία και στο γειτονικό Ιράκ, θέλει να επιβάλει μια ακραία εκδοχή της σαρία (ισλαμικός νόμος).

Για να το πετύχει αυτό δεν διστάζει να τιμωρεί τους εχθρούς του ή αυτούς που απειθαρχούν με αποκεφαλισμό, λιθοβολισμό, μαστίγωση και προσομοιώσεις σταύρωσης.



πηγή:real.gr, ΑΠΕ 

======================================================
Γ)Αρχαία μαυσωλεία στην Παλμύρα ανατινάζει το Ισλαμικό Κράτος




Δύο αρχαία μουσουλμανικά μαυσωλεία στην Παλμύρα, την αρχαία πόλη 2.000 ετών που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, υποστηρίζουν ότι ανατίναξαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Αυξάνονται έτσι οι ανησυχίες για την τύχη και των υπόλοιπων μνημείων της Παλμύρας, καθώς έχει γίνει γνωστό ότι τζιχαντιστές έχουν ναρκοθετήσει την περιοχή.Πρόκειται για την πρώτη αναφορά ζημιάς στα μνημεία της ιστορικής πόλης από τους τζιχαντιστές μετά την κατάληψη της πόλης, γνωστής και ως Ταδμούρ, τον Μάιο από τους τζιχαντιστές. Μία καταστροφή της Παλμύρας θα αποτελούσε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Με την καταστροφή των ιερών αυξάνονται οι φόβοι και για τα υπόλοιπα μνημεία της αρχαίας Παλμύρας και κυρίως για τα πανέμορφα ρωμαϊκά ερείπια.

Εικόνες πριν και μετά δείχνουν εξτρεμιστές να κουβαλούν εκρηκτικά και στη συνέχεια την ανατίναξη των μαυσωλείων, τα οποία μετατρέπονται σε συντρίμμια.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε μεταδώσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα πως οι τζιχαντιστές είχαν τοποθετήσει νάρκες και βόμβες στην αρχαία πόλη της Παλμύρας.«Σε όλες τις περιοχές όπου εξαπλώνονται όταν βλέπουν τα μνημεία τα καταστρέφουν ως βέβηλα και ως επιστροφή στον παγανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της Εφορίας Αρχαιοτήτων της συριακής κυβέρνησης Μααμούν Αμπντουλκαρίμ, προσθέτοντας στο πρακτορείο Reuters πως εκατοντάδες αγάλματα είχαν απομακρυνθεί από την πόλη προς ασφαλείς τοποθεσίες, πριν την κατάληψη της από τους τζιχαντιστές.


Πηγή:in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου