Ετικέτες

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ NOBLE

Επιβεβαιώνεται το κινεζικό ενδιαφέρον για την ΑΟΖ


Η Noble έχει επιβεβαιώσει την ανακάλυψη υψηλής ποιότητας φυσικού αερίου στο οικόπεδο «12» με τις εκτιμώμενες ποσότητες να ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα, η κινεζική εταιρεία διαπραγματεύεται την αγορά του 40% από το τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑOZ.

Μιλώντας χθες στην κρατική τηλεόραση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας θα συζητήσουν την ερχόμενη Τρίτη στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γκίντερ Έτινγκερ για θέματα ενέργειας, τρόπους με τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία τερματικού υγροποίησης.

Η Noble Energy έχει δηλώσει πρόσφατα για το θέμα πως στις επιλογές υπό αξιολόγηση περιλαμβάνονται το χερσαίο τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό, πλωτή μονάδα υγροποίησης φυσικού αερίου (floating LNG) και η εξαγωγή σε περιφερειακές μεσογειακές αγορές μέσω αγωγού ή συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG).

ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου