Ετικέτες

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΠΕΡΙ "ΙΡΑΚΙΝΟΥ" ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗΣ (Μικρή συλλογή άρθων)

Α)Σαφές μήνυμα… το Ισραήλ αγόρασε κουρδικό πετρέλαιο

Οι Ισραηλινοί προβαίνουν στην πρώτη μεγάλη τους προμήθεια κουρδικού πετρελαίου (έχουν στο παρελθόν προμηθευτεί μικρότερες ποσότητες), στέλνοντας έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα περί της υποστήριξης της φιλοδοξίας τους να αποκτήσουν το δικό τους εθνικό «σπίτι», με την ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.
Το πετρελαιοφόρο πλοίο SCF Altai έχει «δέσει» από το πρωί στο λιμάνι της πόλης Άσκελον και αναμένεται να ξεφορτώσει το πετρέλαιο αύριο το πρωί.

Ενδιαφέρον έχει επίσης, το ότι η όλη συναλλαγή προχωρά με τουρκική διευκόλυνση, αν και θα ήταν εξαιρετικά πρώιμο να συμπεράνει κανείς ότι το γεγονός αυτό σχετίζεται με τις προβληματικές σχέσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Τούρκους.

Αδιευκρίνιστο είναι το μέλλον του πρώτου φορτίου κουρδικού πετρελαίου, αφού η φημολογία περί του προορισμού του δεν επιβεβαιώθηκε, με το πλοίο που το μετέφερε να έχει ελλιμενιστεί στο Μαρόκο, αναμένοντας την εξεύρεση πελάτη, αφού οι τοπικές αρχές δεν έχουν επιτρέψει την εκφόρτωση στο διυλιστήριο «Μεχαμέντια».

DEFENCEPOINT 
=================================================================
Β) Η Τουρκία έστειλε 400 βυτιοφόρα βενζίνης στο Νότιο Κουρδιστάν

Το ιρακινό Κουρδιστάν κολυμπά στο πετρέλαιο, αλλά βενζίνη γιοκ, τιμές σοκ, καταναλωτής αμόκ!

ANF ​​- HEWLER    (μτφ. Κριστιάν)
Μετά την κατάληψη της Μοσούλης από τις συμμορίες του ΙΚΙΛ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε) και τις επιθέσεις κατά του διυλιστηρίου πετρελαίου στο Baiji, οι προμήθειες βενζίνης από τα διυλιστήρια προς το Νότιο Κουρδιστάν έχουν μειωθεί και μεγάλες ουρές οχημάτων σχηματήστηκαν στα πρατήρια βενζίνης.

Στην Αρμπίλ (Hewler), το Duhok και το Zakho τα καυσίμα έχουν εξαντληθεί. Τα πρατήρια βενζίνης κλείνουν ραντεβού με τους οδηγούς για να λάβουν βενζίνη τρεις ημέρες αργότερα.
Εκατοντάδες οχήματα παρατάσσονται στα πρατήρια βενζίνης και περιμένουν τη σειρά τους. 
Η Τουρκία έστειλε 400 βυτιοφόρα βενζίνης στο Νότιο Κουρδιστάν μετά από αίτημα της τοπικής κυβέρνησης.
Η έλλειψη βενζίνης στη Νότιο Κουρδιστάν συνεχίζει για τέσσερις μέρες τώρα.  
Τα οχήματα σχηματίζουν ουρές μιλιών στα πρατήρια βενζίνης. Τα ταξί αύξησαν τις τιμές τους κατά εκατό τοις εκατό και η τιμή του λίτρου βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 300% μέσα σε τρεις ημέρες.
Το πιο κοντινό μέρος για βενζίνη είναι το Habur.
Λόγω των μεγάλων ουρών στα πρατήρια βενζίνης, πολλά ιδιωτικά και εμπορικά οχήματα πηγαίνουν στα τουρκικά σύνορα και αγοράζουν καύσιμο στο Habur και επιστρέφουν. 400 βυτιοφόρα βενζίνης έχουν αποσταλεί από την Τουρκία, και αναφέρεται ότι στις επόμενες δύο ημέρες, 1.200 περισσότερα θα σταλούν στο Νότιο Κουρδιστάν.
ANF ​​- HEWLER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου