Ετικέτες

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

«Πεθαίνω σα χώρα» – Θεατρική Παράσταση



Το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ζωγράφου σε συνεργασία με το 18 Άνω ΨΝΑ και το Σωματείο Υποστήριξης του Θεραπευτικού και Κοινωνικού Έργου του 18 Άνω, σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «Πεθαίνω σαν χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη που παρουσιάζει σε διασκευή της η θεατρική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης του 18 Άνω το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 και ώρα 21:00 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου (είσοδος από πλατεία Αγίου Γεωργίου, Γ. Ζωγράφου 17, 7η στάση Ζωγράφου, γραμμή λεωφορείου 235).
[Από το πρόγραμμα του έργου] «Η ιστορία τού έργου είναι μια ιστορία ανομίας, δηλαδή όχι μιας κατάστασης έλλειψης νόμων, αλλά η στιγμή εκείνη στην οποία η κοινωνία παρέχει ελάχιστη ηθική καθοδήγηση στα άτομα τα οποία την απαρτίζουν. Η εφιαλτική απεικόνιση ολοσχερούς κατάρρευσης των κοινωνικών δεσμών, αταξίας και ηθικής έκπτωσης η οποία αναδεικνύει τη παντελή αδυναμία οικοδόμησης ενός βιώσιμου μέλλοντος.
Σήμερα, μέσω μιας βιωματικής εμπειρίας, παρουσιάζουμε ένα έργο βουτιά στα έγκατα της ανθρώπινης ψυχής, ένα ταξίδι ανατομίας στα σπλάχνα μιας χώρας. Είμαστε μια συλλογικότητα που θέλει να ζήσει σε μία χώρα, που αγωνίζεται, αρνείται, αντιδρά σε ό,τι την πεθαίνει. Έχοντας υπάρξει και εμείς αποξενωμένοι, άνθρωποι – σκιές, έχοντας αντιμετωπίσει ασύλληπτες καταστάσεις που δε μεταβιβάζονται εύκολα και αφού δε λυγίσαμε απέναντι στον μεγαλύτερο εχθρό μας που μέχρι χθες ήταν ο εαυτός μας, είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη χώρα και τις ψυχές μας απέναντι στον εχθρό που θέλει να μας εκμηδενίσει.
Μιλάμε, διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή.»
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ζωγράφου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πηγή : psychografimata.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου