Ετικέτες

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Τα θέματα της …«τουρκικής μειονότητας» συζητήθηκαν στη συνάντηση του Αμερικανού Πρόξενου με το DEB



Τα θέματα και τα αιτήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, η επιτυχία του DEB στις ευρωεκλογές και οι εργασίες του κόμματος βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε η ηγεσία του τουρκόφωνου μειονοτικού κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB), με τον πρόξενο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη κ. Ρόμπερτ Σάντερς, την περασμένη Τρίτη.
 Η συνάντηση που έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης του DEB και πραγματοποιήθηκε – όπως υποστηρίζεται μετά από πρόσκληση του κ. Σάντερς – δημιουργεί ερωτηματικά,όσον αφορά τις προθέσεις του Αμερικανού διπλωμάτη και αν επί της ουσίας αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική» και όχι ως μουσουλμανική όπως ορίζεται βάση της Συνθήκης της Λωζάνης.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του κόμματος για τη συνάντηση: «επιτροπή του DEB αποτελούμενη από τον πρόεδρο Μουσταφά Αλή Τσαβούς, τον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Ονούρ Χιντ και την υποψήφια ευρωβουλευτή και διευθύντρια διεθνών σχέσεων του κόμματος Λεϊλά Σαλίχογλου συναντήθηκαν με τον Αμερικανό πρόξενο Θεσσαλονίκης Ρόμπερτ Σάντερς και με άλλους διπλωμάτες.
 Στην συνάντηση με τους Αμερικανούς διπλωμάτες τέθηκαν τα θέματα και τα αιτήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, η επιτυχία του DEB στις ευρωεκλογές και οι εργασίες του κόμματος».
Όπως έγινε γνωστό, ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσε το Προξενείο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, προς τιμήν εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βόρειας Ελλάδας.

Πηγή : crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου