Ετικέτες

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Βοήθεια στους πρόσφυγες από την Ουκρανία προσφέρει η Ρωσία






Ο αριθμός των προσφύγων της Ουκρανίας στη Ρωσία  έχει φτάσει σε 110.000 άτομα, ενώ οι άλλοι 54.400 έχουν εκτοπιστεί από το εσωτερικό της χώρας σύμφωνα με το τμήμα των προσφύγων του ΟΗΕ. 

 16.400 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην ανατολική Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, οι περισσότεροι επικαλούμενοι επιδείνωση της κατάστασης και με τον φόβο των απαγωγών, ανεβάζοντας τον αριθμό των εκτοπισμένων στο εσωτερικό της χώρας σε 54.000. 

«Βλέπουμε μια απότομη αύξηση των (εσωτερικών) μετατοπίσεων  στην Ουκρανία,"  δήλωσε 
σε συνέντευξη Τύπου η Melissa Fleming, επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). 

9.500 άτομα έχουν υποβάλει επισήμως αίτηση  για άσυλο στη Ρωσία  όπως τόνισε η Melissa Fleming, ενώ 700 άλλοι έχουν πάει στην Πολωνία, τη Λευκορωσία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Ρουμανία.

Η Ρωσία παρέχει "πολύ καλή φροντίδα" στους πρόσφυγες από την Ουκρανία, βοηθώντας τους να διασχίσουν τα σύνορα και παρέχοντας τους την κατάλληλη στέγασης, είπε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Baisa Vak-Voya, στο RT, μετά από επίσκεψη σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στο Ροστόφ περιοχή από την ρωσική πλευρά των συνόρων. 

"Οι συνθήκες στη Ρωσία είναι πολύ ευνοϊκές. Η κυβέρνηση τους φροντίζει πολύ καλά. Διασχίζουν τα σύνορα οργανωμένα.  Όσοι έχουν συγγενείς πηγαίνουν στους συγγενείς τους. Οι υπόλοιποι μεαφέρονται στο οργανωμένο κάμπινγκ που διοικείται από το Υπουργείο έκτακτης ανάγκης. Για να είμαι ειλικρινής, αυτό είναι ένα από τα πιο εξοπλισμένα και καλά οργανωμένα κάμπνινγκ '', είπε ο Baisa Vak-Voya,

Το Υπουργείο έκτακτης ανάγκης της Ρωσίας λέει ότι πάνω από 16 χιλιάδες πρόσφυγες στεγάζονται σε καταυλισμούς στη Ρωσία. 

Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων είναι έτοιμο να ανοίξει πάνω από 1.000 καταφύγια για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία σε περίπτωση που είναι αναγκαίο, είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής του υπουργείο, Vladimir Stepanov, στο πρακτορείο RIA Novosti.
Περισσότερα από 240 προσωρινά καταφύγια είναι  μέχρι στιγμής ανοιχτά. 
Ο Stepanov τόνισε ότι οι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε 26 από τις 85 περιφέρειες της Ρωσίας.

Επίσης, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να εκπονήσει μέτρα για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πολίτες στην εμπόλεμη ζώνη και οι οποίοι έρχονται στη Ρωσία. 

"Θα ήθελα να σας ζητήσω να σκεφτείτε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται στη ζώνη των συγκρούσεων και οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας. Είναι σαφές ότι ο όγκος των προσφύγων είναι τέτοιος ήδη ώστε οι περιφέρειες έχουν δυσκολία να αντιμετωπίσουν από μόνες τους», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με μέλη της κυβέρνησης.


Επιμέλεια-Μετάφραση: Geopolitics Editorial Team 

Oι φωτογραφίες είναι από το πρακτορείο Reuters και η πηγή του άρθρου είναι το ειδησεογραφικό πρακτοτείο RIA Novosti και το RT.
===================================================================
Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2014.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου