Ετικέτες

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Πόσο ισχυρό είναι το διαβατήριο σου;






Το διαβατήριο σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο - εκτός εάν το διαβατήριο προέρχεται από κάποιες χώρες όπως το Αφγανιστάν ή τη Σομαλία.

Το περιοδικό Good έφτιαξε κατάταξη των χωρών ανά τον κόσμο με βάση την ελευθερία ταξιδιού που κάθε κάτοχος διαβατηρίου απολαμβάνει. 



Αν και οι Αμερικανοί απολαμβάνουν μεγάλη ελευθερία ταξιδιών, το αμερικανικό διαβατήριο δεν είναι το ισχυρότεροστον κόσμο όπως ίσως να θεωρούν οι περισσότεροι από σας. Οι χώρες με τα ισχυρότερα διαβατήρια είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Φινλανδία και η Σουηδία, καθώς οι πολίτες τους που κατέχουν διαβατήρια μπορούν να ταξιδέψουν σε 173 χώρες χωρίς θεώρηση. Η Δανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και οι ΗΠΑ είναι επίσης ισχυρές, με πρόσβαση χωρίς θεώρηση σε 172 χώρες. 

Η Ελλάδα μαζί με την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη έχει πρόσβαση χωρίς θεώρηση διαβατηρίου σε 167 χώρες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα λιγότερο ισχυρά διαβατήρια ανήκουν στο Αφγανιστάν (των οποίων οι κάτοχοι μπορούν να ταξιδεύουν μόνο σε 28 χώρες χωρίς θεώρηση), στο Ιράκ (31 χώρες), τη Σομαλία και το Πακιστάν (32 χώρες). 


Μπορείτε να δείτε τη διαδραστική λίστα με τις χώρες εδώ:
http://awesome.good.is/infographics/how-powerful-is-your-passport/516



Επιμέλεια: Geopolitics Editorial Team

===================================================================
Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2014.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου