Ετικέτες

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

JUNKER IS EU PRESIDENT: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ(Μικρή συλλογή άρθρων)

Posted: 27 Jun 2014 08:28 AM PDT


Οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έδωσαν το χρίσμα στον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη θέση του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Με συντριπτική υποψηφία, 26 υπέρ 2 κατά λαμβάνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το χρίσμα της υποψηφιότητας για Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η τελική ψηφοφορία και απόφαση θα ληφθεί έπειτα από σύγκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 15 Ιουλίου. Επισπεύδοντας την κατάσταση το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 16 και 17 Ιουλίου έτσι ώστε να συζητηθούν και να συμφωνηθούν οι υπόλοιποι αντιπρόεδροι, που θα πλαισιώσουν τον Γιούνκερ και τα ατομικά τους χαρτοφυλάκια.
Οι αποφάσεις τους αναμένονται να ολοκληρωθούν και να δημοσιοποιηθούν το φθινόπωρο, πιθανώς τον Σεπτέμβριο
Geopolitics & Daily News
=================================================

Β)Ηττα και ταπείνωση του Κάμερον


ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Στο στόχαστρο των πολιτικών του αντιπάλων βρέθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τη βαριά ήττα που υπέστη σήμερα κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που πρότεινε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ηττα και ταπείνωση του Κάμερον
«Έπειτα από εβδομάδες μεγαλοστομιών και αερολογιών εκ μέρους του Ντέιβιντ Κάμερον, αυτό αποτελεί μια ολοκληρωτική ταπείνωση» δήλωσε ο Εντ Μίλιμπαντ, ο επικεφαλής του κόμματος των Εργατικών στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ακώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό που αντί να «οικοδομήσει συμμαχίες στην Ευρώπη» τις «έκαψε».
«Ο λόγος είναι ότι (οι Ευρωπαίοι) πιστεύουν ότι εκείνος δεν ενεργεί παρά μόνο βάσει των (ευρωσκεπτικιστών) βουλευτών του στρατοπέδου του» εξήγησε ο Μίλιμπαντ, ο οποίος -σημειωτέον- είχε επίσης αντιταχθεί στην επιλογή Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν.
«Για αυτόν τον λόγο απέτυχε, και είναι το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας που βγήκε χαμένο εξαιτίας αυτής της απόφασης», κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αυτό υπογραμμίζει την αναγκαιότητα μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής που θα στηρίζεται σε ευρύτερες συμμαχίες στο πλαίσιο του εθνικού συμφέροντος», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο πρόεδρος του ευρωφοβικού Ukip και μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών του Μαΐου, έκρινε επίσης ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον «εξευτελίστηκε σήμερα και το χειρότερο, φαίνεται πολύ απομονωμένος».
«Είναι ένα πράγμα να λέτε ότι θα σηκωθείτε για να δώσετε μάχη, αλλά αν χάσετε, αυτό μάλλον δεν θα σας κάνει και πολύ καλό», ειρωνεύτηκε ο λαϊκιστής ηγέτης, στις δηλώσεις που έκανε στο Sky News πριν από την επιλογή του Γιούνκερ.
«Όλοι τα χαρτιά που είχε ο Κάμερον στο χέρι του έχουν παιχθεί και χαθεί σε μια μάταιη μάχη και ήταν χαμένα εκ των προτέρων» υποστήριξε, ενώ προσέθεσε ότι η «επαναδιαπραγμάτευση» των συνθηκών στις οποίες έχει δεσμευθεί ο πρωθυπουργός «φαίνεται τώρα ελάχιστα πιθανή».
Σημειώνεται ότι ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης που ψήφισε κατά της εκλογής του Γιούνκερ, εκτός από τον Κάμερον, ήταν ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν.
Εθνος
=========================================================================

Γ)Οι Βρετανοί «στόλισαν» την Άνγκελα για τα καλά! Λίγο αργά το θυμήθηκαν…


μερκελΗ βρετανική Telegraph «στόλισε» τη Μέρκελ, αποκαλώντας την μαύρη χήρα και γυναίκα αράχνη επειδή προωθούσε τον Γιούνκερ, παρά τις αντιδράσεις του Λονδίνου.

«Η ταπεινωτική ήττα που αναμένεται να υποστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε ο Ντέιβιντ Κάμερον οφείλεται στο γεγονός ότι εμπιστεύτηκε την «γυναίκα χήρα» της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ», αναφέρει η Telegraph και συνεχίζει «Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόδωσε τον Βρετανό πρωθυπουργό, παρόλο που και η ίδια είχε τους δικούς της ενδοιασμούς για τον πότη, πρώην κλειδοκράτορα του Λουξεμβούργου, γιατί έβαλε την δική της πολιτική ζώνη ασφαλείας πάνω από την συμμαχία του Βερολίνου με το Λονδίνο ή την πίστη της στο πρόσωπο του Ντέιβιντ Κάμερον».

Ο αρθρογράφος δεν σταματά εκεί αφού επισημαίνει ότι η Μέρκελ έχει χαρακτηριστεί στην πατρίδα της ως «γυναίκα αράχνη» η οποία δεν διστάζει να σκοτώσει συνεργάτες της στο γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, αφού πρώτα τους έχει χρησιμοποιήσει.

«Το να συνασπίζεσαι με την Μέρκελ είναι μία αμφιλεγόμενη ευχαρίστηση. Είναι σαν το αλογάκι της Παναγίας ή όπως η «γυναίκα-αράχνη», το είδος του ζώου που προσπαθεί να σκοτώσει τον συνεργάτη της έχοντας πρώτα εκπληρώσει το καθήκον της», είχε γράψει το περιοδικό Spiegel όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία με τους σοσιαλδημοκράτες συμπληρώνει η εφημερίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου