Ετικέτες

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Οι καθαρές και οι επικίνδυνες παραλίες της Αττικής!



Για ακόμα μια χρονιά το Cleanbeaches.gr μάς παρουσιάζει σε έναν διαδραστικό χάρτη τις καθαρές και τις πλήρως ακατάλληλες παραλίες όλης της Αττικής, χωρισμένες σε τέσσερις κλίμακες.

Δείτε τις μετρήσεις για την παραλία που σάς ενδιαφέρει και τις πιθανές επιπτώσεις από μόλυνση στην υγεία σας και ενημερώστε τους φίλους σας!!!

"Η εφαρμογή CleanBeaches.gr απεικονίζει τις ακατάλληλες και τις καθαρές παραλίες, κυρίως της Αττικής, με μετρήσεις του 2013.

Στόχος του project είναι να βοηθήσει τον πολίτη στην εξεύρεση καθαρής και ασφαλούς για την υγεία παραλίας, αλλά και να τον ευαισθητοποιήσει σε θέματα ρύπανσης.


Οι μετρήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή προέρχονται κυρίως από έρευνα που διεξήγαγε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.) τον Μάιο του 2013, σε παραλίες της Αττικής. Με τη βοήθεια των χαρτών της έρευνας, έγινε προσπάθεια απεικόνισης των σημείων λήψης πάνω στον ηλεκτρονικό χάρτη.

Λόγω περιορισμένης ακρίβειας των χαρτών της έρευνας του ΠΑ.Κ.Ο.Ε., ενδέχεται το πραγματικό σημείο λήψης κάθε μέτρησης να αποκλείνει από το σημείο απεικόνισής του.

Το CleanBeaches.gr παρέχει οπτικοποίηση δεδομένων σε χάρτη από μετρήσεις που διενεργούνται από τρίτους φορείς, ως εκ τούτου δε φέρει καμία ευθύνη για τα αποτελέσματα των μετρήσεων που παρουσιάζονται. 

Σε κάθε μέτρηση αναφέρονται αναλυτικά ο φορέας ελέγχου, το link προς την ιστοσελίδα του φορέα, η ημερομηνία δειγματοληψίας και το σχετικό έγγραφο..."

Πηγή : enallaktikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου