Ετικέτες

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

«American dream»; Όχι πια, για το 60% των Αμερικανών



Η ανεργία στις τάξεις των νέων Αμερικανών, κυρίως, εντείνει την απαισιοδοξία τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του «CNN Money»

Άπιαστο φαίνεται πως είναι το περίφημο «αμερικανικό όνειρο» για την πλειοψηφία των συμπολιτών του Μπαράκ Ομπάμα, με την ανασφάλεια και την απαισιοδοξία να είναι διάχυτες σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, κυρίως όμως στους νέους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του «CNN Money», το 59% των Αμερικανών πολιτών θεωρεί πως, πλέον, στην πατρίδα τους δεν μπορούν να συμβούν θαύματα.

Η σκληρή εργασία δεν αρκεί, για να μπορέσει κανείς να έχει μια καλύτερη ζωή: από το να αναρριχηθεί επαγγελματικά μέχρι να αποκτήσει περισσότερα χρήματα, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσής του.

Το αμερικανικό όνειρο δεν βρίσκει πλέον... εφαρμογή τουλάχιστον για περίπου έξι στους δέκα Αμερικανούς, αλλά αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι πως, στην κατηγορία των νέων, το ποσοστό αυτό σκαρφαλώνει στο 63%.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο,για τους νέους Αμερικανούς, ηλικίας 18 έως 34 ετών, το αμερικανικό όνειρο δεν είναι προσεγγίσιμο, αφού πολλοί εξ αυτών δεν έχουν εξασφαλίσει μια θέση εργασίας.

Το ίδιο ποσοστό θεωρεί πως τα περισσότερα παιδιά στις ΗΠΑ δεν θα έχουν καλύτερη τύχη από τους γονείς τους.

"Υπάρχει διάχυτη απαισιοδοξία λόγω της χωλαίνουσας οικονομικής πραγματικότητας πολλών αμερικανικών νοικοκυριών" υποστηρίζει ο Έριν Κάριερ, επικεφαλής της έρευνας.

Πηγή :  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου