Ετικέτες

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Απέτυχε να σχηματίσει ευρωομάδα η Λεπέν



Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα ώστε να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
marin-lepen
Η πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου και ο Ολλανδός εθνικιστής Γκερτ Βίλντερς είχαν καταλήξει σε συμφωνία πριν από τις ευρωεκλογές προκειμένου να «καταστρέψουν εκ των έσω» την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Ολλανδός σύμμαχος της Μαρίν Λεπέν, Γκερτ Βίλντερς, «δυστυχώς δεν καταφέραμε να σχηματίσουμε μια ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με άλλα έξι κόμματα».
Η αντίπαλη ευρωσκεπτικιστική ομάδα, που περιλαμβάνει το βρετανικό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Νάιτζελ Φάρατζ και το ιταλικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, πέτυχαν τη διαμόρφωση συμμαχίας την περασμένη εβδομάδα καθώς πήραν μαζί τους μια ευρωβουλευτή που εξελέγη με το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας.
Τα κοινοβουλευτικά κόμματα στην Ευρωβουλή έχουν διορία μέχρι την Τρίτη να σχηματίσουν κοινοβουλευτική ομάδα, διαφορετικά θα χαρακτηριστούν ανεξάρτητα μέλη στο κοινοβούλιο.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου