Ετικέτες

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Σκοτώνονται και Έλληνες στην Ουκρανία;



Η αίσθηση που υπήρχε από τη στιγμή που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία, σύμφωνα με την οποία ανάμεσα στα θύματα, αλλά και σε αυτούς που πολεμούν μπορεί να βρίσκονται και Έλληνες πήρε τη μορφή γεγονότος.
του Αχιλλέα Πατσούκα
Στο περιθώριο της επίσκεψης του στη Μόσχα ο επικεφαλής του Ανώτατου Σοβιέτ της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνιετσκ, Ντενίς Πουσλίν έριξε μια διαφορετική βόμβα. Αφού υποστήριξε πως “ανάμεσα στους νεκρούς στο έδαφος μας δεν είναι μόνο Ρώσοι, αλλά και πολλοί ορθόδοξοι, ανάμεσα τους Έλληνες, Βούλγαροι και άλλες εθνότητες οι οποίες υπόκειται στη γενοκτονία”, έκανε ένα βήμα παραπάνω.
Απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή ελληνικών ΜΜΕ στη Ρωσία, Θανάση Αυγερινού για το αν υπάρχουν ομογενείς ανάμεσα στους εξεγερμένους αντάρτες που μάχονται εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων, απάντησε: “φυσικά και μάχονται, όλοι όσοι ζουν στην περιοχή μας, όπως πράττουν και όλοι όσοι αντιμετωπίζουν την κατάσταση με υγιή τρόπο.
 Ήταν απόλυτη η υποστήριξη κατά το Δημοψήφισμα και ειδικά όσοι από τους πολιτοφύλακες κατόρθωσαν να απομακρύνουν τις οικογένειές τους από την περιοχή πήραν όπλα στα χέρια τους και οι Έλληνες δεν αποτελούν εξαίρεση».
Χωρίς να δώσει ακριβή αριθμό για τους Έλληνες που μάχονται ο κ. Πουσλίν έκανε ένα βήμα παραπάνω δηλώνοντας πως: “έχουμε ουσιαστικά ενώσει υπό τις σημαίες μας όλους τους αντιφασίστες και οι Έλληνες στην περίπτωση αυτή είναι περισσότερο σύμμαχοι, παρά αντίπαλός μας».
Η σοκαριστική αυτή αποκάλυψη η οποία επιβεβαίωσε πληροφορίες που φτάνουν από την ανατολική Ουκρανία στην οποία ζουν χιλιάδες ομογενείς μας, έρχεται ως συνέχεια των τραγικών ειδήσεων που φτάνουν από την περιοχή, οι οποίες μιλούν για την έλλειψη σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα να έχει λάβει τραγικές διαστάσεις, την ίδια στιγμή που χιλιάδες γυναικόπαιδα βρίσκουν έξοδο σωτηρίας στο Ροστόφ της Ρωσίας.
Σε αυτή την εικόνα που δεν διαφέρει διόλου από αυτή των προσφύγων της Συρίας, η Μόσχα προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει τους κατοίκους στέλνοντας ανθρωπιστική βοήθεια. Όσο για τις ενέργειες της επίσημης Ελλάδας. Ποιος Θανάσης…

Πηγή : crashonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου