Ετικέτες

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Στοιχεία από ΕΥΠ για την Χρυσή Αυγή στον Αρειο Πάγο



Στοιχεία από ΕΥΠ για την Χρυσή Αυγή στον Αρειο Πάγο
(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Στα χέρια του αντεισαγγελέα Βουρλιώτη κατάθεση-φωτιά μεταμεληθέντος χρυσαυγίτη
Παπαδάκου Γιάννα
Τηλεφωνικές συνομιλίες χρυσαυγιτών, που έχει καταγράψει η ΕΥΠ, κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά από διάφορα επεισόδια και άλλες παράνομες ενέργειες με δράστες μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης, διαβιβάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, Τετάρτη, στον Αρειο Πάγο. Την ίδια ώρα μεταμεληθείς χρυσαυγίτης, που αποχώρησε από τη νεοναζιστική οργάνωση μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έδινε κατάθεση-φωτιά ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάρου κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη.


 
Ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέγραψε με λεπτομέρειες την ιεραρχία της οργάνωσης, πώς λειτουργούσαν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, πώς εκπαιδεύονταν, από που έπαιρναν τις εντολές, ποιοι από την αστυνομία, αλλά και τις τάξεις του στρατού, κυρίως απόστρατοι ενέχονται…
Σοκ ακόμα και στον έμπειρο εισαγγελέα προκάλεσαν, όπως φαίνεται, οι περιγραφές για το πώς λειτουργούσαν τα τάγματα εφόδου, πώς έδερναν τους αλλοδαπούς θύματά τους, αλλά και πώς είχαν οργανωθεί τα μέλη των λεγομένων πυρήνων, που αποτελούνταν, όπως είπε, κυρίως από ανέργους και απελπισμένους ανθρώπους!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεταμεληθείς χρυσαυγίτης, που μίλησε στο αντεισαγγελέα, ετέθη ήδη σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, καθώς αμέσως μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή, άρχισε να δέχεται απειλές μαζί και πιέσεις από μέλη των ταγμάτων εφόδου να επιστρέψει.
Αποκαλυπτικά φέρεται να είναι τα στοιχεία, που δίνει ο συγκεκριμένος μάρτυρας και για τις πηγές χρηματοδότησης της νεοναζιστικής οργάνωσης, αλλά και για τις σχέσεις τους και με κυκλώματα εκβιασμών και παράνομης διακίνησης γυναικών.
Η συγκλονιστική μαρτυρία έχει μπει στο μικροσκόπιο της δικαστικής έρευνας και εκτιμάται ότι θα προκαλέσει την παρέμβαση και άλλων αρχών, όπως του ΣΔΟΕ ή της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, προκειμένου να  εντοπιστούν τροφοδότες και παραλήπτες πάσης φύσεως «ενισχύσεων» και τυχόν άλλες παράνομες δραστηριότητες.
Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσαν σήμερα και τα μέλη του ΚΚΕ που δέχτηκαν την επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα.
Η οικογένεια Φύσσα παραλαμβάνει σήμερα τη δικογραφία και όπως δήλωσε ο δικηγόρος της η εκτίμηση είναι ότι στήθηκε ενέδρα στον άτυχο 35χρονο, ο οποίος έδιωξε τους φίλους του και επιχείρησε να λύσει το θέμα ειρηνικά, λίγο πριν δολοφονηθεί.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου