Ετικέτες

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Χάνει 4 μονάδες η Χ.Α. σε δημοσκόπηση της Alco


Πτώση της Χρυσής Αυγής κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δείχνει δημοσκόπηση, που διενήργησε η εταιρεία Alco το διάστημα 20-23 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύεται στον ιστότοπο newsit. Ειδικότερα, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 6,8%, έναντι 10,8% που συγκέντρωνε σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Ιούνιο.
Βάσει της ίδιας δημοσκόπησης, πρώτο κόμμα στην προθεση ψήφου εμφανίζεται η Ν.Δ. με ποσοστό 21% και δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,2%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,8%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 3,6%.
Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τη δημοσκόπηση και για την εικόνα που έχει ο κόσμος για τη Χρυσή Αυγή: Οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες εκτιμούν ότι δεν πρόκειται περί δημοκρατικού κόμματος, ενώ επτά στους δέκα θεωρούν ότι πρόκειται για κόμμα που κομίζει ναζιστική ιδεολογία. Μάλιστα, σε ποσοστό 74% οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα περιστατικά βίας του τελευταίου χρονικού διαστήματος αποτελούν τμήμα οργανωμένου σχεδίου.
Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, 39 στους 100 ερωτηθέντες – ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής δήλωσαν ότι κριτήριο για την επιλογή τους ήταν η οργή προς το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Ωστόσο, πλέον των 20 στους 100 (21%), δήλωσαν πως εκτιμούν ότι η Χ.Α. είναι ναζιστικό κόμμα και πως συνειδητά την ψήφισαν ως τέτοιο.
Πηγή :  tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου