Ετικέτες

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Επίθεση της Αλ Κάιντα σε αεροδρόμιο



Ένοπλοι ισλαμιστές επιτέθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Σεϊγιούν, δεύτερης πόλης της επαρχίας Χαντραμούτ στη νοτιο-ανατολική Υεμένη, καταλαμβάνοντας ορισμένα σημεία του και ανταλλάσσοντας πυρά με στρατιώτες, σκοτώνοντας…τρεις μεταξύ αυτών, ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

"Οι δράστες της επίθεσης, μέλη της Αλ Κάιντα, παραβίασαν ένα πέρασμα στο αεροδρόμιο σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες στην είσοδο, πριν εισέλθουν στον πύργο ελέγχου", δήλωσε μια από τις πηγές προσθέτοντας ότι σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο και αυτών που επιτέθηκαν, οι οποίοι ελέγχουν ορισμένες εγκαταστάσεις.

Το αεροδρόμιο Σεϊγιούν χρησιμοποιείται ταυτόχρονα για εμπορικές πτήσεις, μεταξύ τους ορισμένες διεθνείς, και για τις ανάγκες της πολεμικής αεροπορίας της χώρας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στις 24 Μαΐου τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του υεμενίτικου στρατού και ανταρτών της Αλ Κάιντα στην ίδια πόλη.

Δεκάδες αντάρτες της Αλ Κάιντα είχαν εξαπολύσει στην πόλη αυτή από τη νύχτα παρόμοιες επιθέσεις εναντίον πολλών θέσεων του στρατού, των υπηρεσιών ασφαλείας και δημοσίων κτιρίων.

Οι δράστες των επιθέσεων χρησιμοποιώντας παγιδευμένα αυτοκίνητα, εκτοξευτήρες πυραύλων και πολυβόλα, είχαν θέσει ως στόχο τα γενικά επιτελεία της πρώτης στρατιωτικής περιοχής και των υπηρεσιών πληροφοριών, της αστυνομίας, την έδρα των ειδικών δυνάμεων, δημόσια κτίρια και τράπεζες.

Οι μεγάλης κλίμακας επιθέσεις σημειώθηκαν όταν ο στρατός διεξήγαγε επιχείρηση για να απωθήσει τους μαχητές της Αλ Κάιντα από οχυρά τους στις γειτονικές επαρχίες της Αμπιάν και Σάμπουα.

Η επαρχία Χαντραμούτ που ήταν μέρος του πρώην κράτους της Νότιας Υεμένης και διατηρεί μερικά από τα μειούμενα αποθέματα πετρελαίου της χώρας, έχει γίνει προπύργιο της πτέρυγας της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, η οποία θεωρείται η πιο επικίνδυνη του εξτρεμιστικού δικτύου.

Πηγή : trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου