Ετικέτες

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Έκλεψαν βυζαντινή εκκλησία στα Ιωάννινα



Θρησκευτικά αντικείμενα άγνωστης αξίας έκλεψαν άγνωστοι από βυζαντινή εκκλησία στην περιοχή των Ιωαννίνων. Προανάκριση διενεργεί η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εκλάπησαν δύο εικόνες, ένα ευαγγέλιο, ένα χειροποίητο υφαντό με αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, μία ελαιογραφία, δύο δισκοπότηρα και διάφορα παραδοσιακά αντικείμενα τελετών, από τον βυζαντινό ναό της Ευαγγελίστριας, στην Κάτω Μερόπη Πωγωνίου.

Κάτοικοι του χωριού που πήγαν στην εκκλησία, αναλήφθηκαν αμέσως τι είχε συμβεί και κατήγγειλαν την κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από την Κυριακή έως χθες, άγνωστοι, αφού διέρρηξαν παράθυρο - φεγγίτη, εισήλθαν στον ναό και αφαίρεσαν τα θρησκευτικά αντικείμενα.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Ιωαννίνων. Η Κάτω Μερόπη Πωγωνίου είναι ένα μικρό χωριό κοντά στα σύνορα με την Αλβανία με περίπου 30 κατοίκους.

Σημειώνεται ότι παλαιότερα και συγκεκριμένα την πενταετία 2004- 2009, αφαιρέθηκαν από αρχαιοκάπηλους εικόνες μεγάλης αξίας, από μοναστήρια και εκκλησίες, κυρίως του Ζαγορίου, ορισμένες από τις οποίες βρέθηκαν να πωλούνται σε γκαλερί του εξωτερικού.

Πηγή : zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου