Ετικέτες

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Οι… πρετεντέρηδες της ενημέρωσης και η επάνασταση κατά της Τρόϊκας…


 
 
 
 
 
 
1 Vote

mb_2
Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου στο βιβλίο του Προεδρικού Μεγάρου, σε μία προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσουν τα δήθεν κρυφά νοήματα πίσω από κάθε λέξη των μελών της νέας κυβερνητικής ομάδας, οι οσφυοκάμπτες της ενημέρωσης, προκειμένου να λάβουν την κατάλληλη στάση στη νέα «τάξη πραγμάτων», σπεύδουν να πλειοδοτήσουν σε ανύπαρκτες ή αμφιλεγόμενες δηλώσεις των αφεντικών τους.

Έτσι, λοιπόν, μάθαμε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και κυρίως ο ο νυν υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης, κήρυξαν…επανάσταση κατά της Τρόϊκας, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, πίνει το αίμα του ελληνικού λαού, πως η Ελλάδα βγαίνει οριστικά και αμετάκλητα από την ασφυκτική εποπτεία που της έχουν επιβάλει το ΔΝΤ και το Διευθυντήριο των Βρυξελλών και βαδίζει ολοταχώς προς την οικονομική ανάκαμψη.

Αφορμή γι΄ αυτές τις διαπιστώσεις είναι οι ομιλίες των κ.κ. Βενιζέλου και χαρδούβελου, του πρώτου κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και του δεύτερου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, οι οποίες ερμηνεύθηκαν ότι υποκρύπτουν την πρόθεση των συντακτών τους να τα βάλουν ευθέως με την Τρόϊκα. Περί αυτού πλειοδότησε, βεβαίως, και ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις το βράδυ της Τρίτης στο Mega, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτήρισε αξιέπαινη την κίνηση του κυρίου Αντιπροέδρου, που από το πλέον επίσημο βήμα, όπως είναι το Υπουργικό Συμβούλιο, τα έβαλε με τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι μόνον ζημιά προκαλούν στη χώρα.
Ώσαν δηλαδή το πρόβλημα της χώρας να είναι οι κ.κ. Πόουλ Τόμσεν και Μάτιας Μορς, ή οποιοσδήποτε άλλος εκπρόσωπος των εταίρων της χώρας, που έρχονται στην Ελλάδα να επιβλέψουν το πρόγραμμα και όχι η ασκούμενη πολιτική της κυρίας Άνγκελας Μέρκελ και του ΔΝΤ την οποία καλούνται να εφαρμόσουν. Κι όλα αυτά τη ημέρα κατά την οποία δημοσιοποιήθηκε η έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προβλέπει δημοσιονομικό κενό ύψους περίπου 13 δις. ευρώ την περίοδο του 2015-2016 και ζητεί τη λήψη άμεσων μέτρων ύψους, τουλάχιστον, 7,7 δις. ευρώ, τα οποία, όπως αποκαλύπτεται στην επιστολή προθέσεων των κ.κ. Αντ. Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάνα και Γ. Προβόπουλου, που αποκάλυψε το H&R, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να πάρει άμεσα.Κι όλα αυτά τη στιγμή κατά την οποία, εντός του θέρους, πράγμα που εξηγεί και το εσπευσμένο λουκέτο στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει 12 προαπαιτούμενα-φωτιά, ενώ το φθινόπωρο έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και των συντάξεων. Οσον αφορά τους «ηρωισμούς» του κ. Βενιιζέλου με τον Τρόϊκα είναι γνωστοί από το παρελθόν, όταν μετά το δήθεν σπάσιμο των συνομιλιών, την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών (αλήθεια ποιός δικαστήριο θα διερευνήσει τα εγκλήματα σε βάρος της χώρας που διέπραξε;) την παρακαλούσε γονυκλινής να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Τι ακριβώς είπαν όμως οι κ.κ. Βενιζέλος και Χαρδούβελης που ερμηνεύθηκε σκόπιμα ότι τα βάζουν με την Τρόϊκα;
Ιδού, λοιπόν, τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από την επίσημη απομαγνητοφώνηση της ομιλίας του:
«Πρέπει βέβαια και οι εταίροι μας, οι θεσμικοί μας εταίροι, να καταλάβουν ότι μετά από τόσες θυσίες και τόσα επιτεύγματα, αλλάξαμε φάση. Όπως έδειξε και η επάνοδος στις αγορές.
»Το θέαμα μιας διαρκούς παρουσίας της τρόικας στην Αθήνα δυσκολεύει τις προσπάθειές μας και δεν προωθεί τους κοινούς στόχους που έχουμε με τους εταίρους μας. Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και όσοι περιμένουν ένα νέο μνημόνιο για τους δικούς τους φθηνούς πολιτικούς λόγους, πρωτίστως η λεγόμενη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, θα απογοητευθούν πολύ.
»Τώρα το θέμα μας είναι η ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, η εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης με κορμό την απασχόληση, η αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ και της νέας ΚΑΠ, η ετοιμότητα των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά. Η προώθηση των μεταρρυθμίσεων που διευκολύνει τη ζωή του πολίτη, τις επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη μείωση των τιμών».
Τι ενοχλεί, λοιπόν, τον κ. Βενιζέλο; Προσέξτε διατύπωση: «Το θέαμα μιας διαρκούς παρουσίας της τρόικας στην Αθήνα», επειδή, «δυσκολεύει τις προσπάθειές μας και δεν προωθεί τους κοινούς στόχους που έχουμε με τους εταίρους μας». Για ποια απομάκρυνση της Τρόϊκας, λοιπόν, γίνεται λόγος;
Ιδού, όμως, τι είπε και ο κ. Χαρδούβελης:
«Πραγματικά η οικονομία σταθεροποιείται πια, δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πριν από δύο χρόνια, όταν είχαμε ένα φαύλο κύκλο. Τώρα πια τα πράγματα βελτιώνονται και θα μπούμε, ελπίζουμε, σε έναν ενάρετο κύκλο τον οποίο χρέος μας είναι να τον σπρώξουμε ακόμα πιο γρήγορα για το 2015.
»Νομίζω τους επόμενους μήνες θα δούμε την ανάκαμψη να έρχεται επιτέλους και στους αριθμούς, θα το δουν και οι Έλληνες στα εισοδήματά τους, διότι ένα κομμάτι προέρχεται από την τουριστική κίνηση η οποία ξεκινάει σύντομα.
»Ο χώρος της ναυτιλίας πάει καλά, το βλέπω κι αυτό να προχωράει. Γενικότερα επιτυγχάνεται σταδιακά μία αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας προς τις εξαγωγές, που αυτό το χρειαζόμαστε.
»Χρειαζόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε αξιόπιστοι για να αλλάξει η πορεία των επενδύσεων, που και εκεί υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης και βελτίωσης. Σας θυμίζω ότι μέχρι πρότινος οι επενδύσεις ήταν στο 13% του ΑΕΠ, ενώ πριν από 10-15 χρόνια ήταν στο 23% ή 25%. Αυτό ελπίζουμε ότι θα αλλάξει. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια χώρα μόνο κατανάλωσης, πρέπει να είναι μια χώρα παραγωγής και η παραγωγή δεν διοχετεύεται μόνο στην εγχώρια αγορά, διοχετεύεται και στο εξωτερικό.
»Πρέπει επιτέλους να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και όχι αυτό που μας λέει μόνο η τρόικα. Καλή είναι η τρόικα, όταν λέει κάποια προφανή πράγματα που πρέπει να κάνουμε και βάζει ένα μπούσουλα, εμείς όμως πρέπει να τη συμπληρώσουμε με αυτά που θέλουμε να κάνουμε ως χώρα, εκεί που θέλουμε να πάμε.
»Αυτό σημαίνει και πολιτικά ότι όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε. Το ακούω διαρκώς αυτές τις μέρες, η μεν Αριστερά να καταλάβει ότι καλό είναι σε αυτά που λέει να υπάρχει ένας προϋπολογισμός και η Δεξιά να ξεφύγει από τον ατομικισμό, να σκεφτεί το κοινωνικό σύνολο και να σκεφτεί την οικογένεια και τον καθένα.
»Είναι κάτι κοινό, το οποίο πρέπει να το δούμε όλοι. Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα,. Πιστεύω ότι σε αυτή την εποχή δεν υπάρχουν διαχωρισμοί. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν και άνθρωποι που κάθονται στην «μπάντα». Εμείς εδώ θα δουλέψουμε. Δεν θα φωνάξουμε πολύ, απλώς θα δουλέψουμε. Και ελπίζουμε τελικά να τα καταφέρουμε. Ευχαριστούμε τον Γιάννη, ευχαριστούμε το Υπουργείο, ευχαριστούμε όλους εσάς που έχετε δουλέψει πραγματικά σκληρά και εμείς θα συνεχίσουμε το έργο σας, χωρίς αλλαγή στη φιλοσοφία».
»Δεν ξέρουμε αν η φράση ότι: «Πρέπει επιτέλους να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και όχι αυτό που μας λέει μόνο η τρόικα», ή ότι «καλή είναι η τρόικα, όταν λέει κάποια προφανή πράγματα που πρέπει να κάνουμε και βάζει ένα μπούσουλα, εμείς όμως πρέπει να τη συμπληρώσουμε με αυτά που θέλουμε να κάνουμε ως χώρα, εκεί που θέλουμε να πάμε», ερμηνεύεται ως «επανάσταση» κατά της Τρόϊκας
_
Πηγή. http://www.hitandrun.gr/pretenterides-tis-enimerosis-ke-epanastasi-kata-tis-troikas/

Στείλε το και αλλού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου