Ετικέτες

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Αμνηστία κήρυξε ο Άσαντ μετά την επανεκλογή του





Αμνηστία ευρείας έκτασης χορήγησε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ μία εβδομάδα μετά την επανεκλογή του. Με προεδρικό διάταγμα, ορισμένες ποινές σε θάνατο μετατρέποντα σε ισόβια, ενώ άλλες καταδίκες σε πολυετή φυλάκιση μειώνονται.

Επικαλούμενη επιπλέον το υπουργείο Δικαιοσύνης, η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι αυτή η πρωτοβουλία υιοθετείται «στο πλαίσιο της συμφιλίωσης και της ενότητας (…) μετά τις νίκες που σημείωσε ο συριακός στρατός» επί πεδίου.

Οι ξένοι που έχουν εισέλθει στην χώρα «για να ενταχθούν σε μια τρομοκρατική ομάδα ή να διαπράξουν μια τρομοκρατική ενέργεια» θα λάβουν αμνηστία εάν παραδοθούν στις αρχές σε διάστημα ενός μήνα, αναφέρεται στο διάταγμα. Οι απαγωγείς που απελευθερώνουν τους ομήρους και οι λιποτάκτες επίσης καλύπτονται από τους όρους της αμνηστίας, σημειώνεται.

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά γενικά αμνηστία από τότε που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2011 η λαϊκή εξέγερση στη Συρία και η οποία μετατράπηκε σε αιματηρό εμφύλιο μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών.

Ο πρόεδρος Άσαντ, του οποίου η κυβέρνηση χαρακτηρίζει τους αντάρτες «τρομοκράτες», έχει χορηγήσει με διάταγμα αμνηστία την 31η Μαΐου και την 21 Ιουνίου 2011, όπως και την 15η Ιανουαρίου 2012 και 16η Απριλίου 2013.

Πηγή: AΠΕ, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου