Ετικέτες

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Λι Κετσιάνγκ: Ο Πειραιάς θα γίνει το καλύτερο λιμάνι της Μεσογείου


ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων φτάνει αύριο στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ.
Λι Κετσιάνγκ: Ο Πειραιάς θα γίνει το καλύτερο λιμάνι της Μεσογείου
Ο κινέζος πρωθυπουργός με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», αναφέρει ότι προσβλέπει στην ενίσχυση της παραδοσιακής φιλίας των δύο λαών καθώς και στη «διάνοιξη νέων προοπτικών για βαθύτερες ελληνοκινεζικές σχέσεις».

Αναφερόμενος στο λιμάνι του Πειραιά σημειώνει ότι «θα εργαστούμε από κοινού για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο της Μεσογείου, ενώ θα επιδιώξουμε περισσότερη συνεργασία σε αεροδρόμια, σιδηροδρόμους και οδικά δίκτυα».
Ο Λι Κετσιάνγκ υπογραμμιζει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα υπογραφεί η συμφωνία για τη δημιουργία κέντρων σε Ελλάδα και Κίνα, τα οποία θα διευκολύνουν πολιτιστικές και διανθρώπινες ανταλλαγές, ενώ θα παρευρεθεί και στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Θαλάσσιας Συνεργασίας.
Στον επίλογο του άρθρου του ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ ανατρέχει στο πλούσιο πολιτισμικό και ιστορικό παρελθόν Ελλάδας και Κίνας καθώς «εκπροσωπούν τα λίκνα του Ανατολικού και του Δυτικού πολιτισμού.
«Τόσο η αλληλεπίδρασή μας κατά το παρελθόν όσο και η συνολική συνεργασία μας σήμερα μαρτυρούν τη μεγάλη ελκυστική δύναμη και την άπειρη ζωτικότητα διαφορετικών πολιτισμών. Μια βαθύτερη, συνεκτική, στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας θα συμβάλει περισσότερο στην ευημερία των δύο λαών και στην πρόοδο του κόσμου», καταλήγει.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου